Απεργια σημερα απο το ΠΑΜΕ

Απεργία για σήμερα εξήγγειλε το ΠΑΜΕ αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης και καλεί τους εργαζόμενους για συμμετοχή σε αυτήν, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση στην πλατεία.

«Το ΠΑΜΕ από τις 17 Δεκέμβρη και όλη αυτή την περίοδο καλεί σε έναν αγώνα δυναμικό και μαχητικό με όλες τις μορφές πάλης στο ύψος της επίθεσης που δέχονται τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, για να αποκρούσουμε την άγρια επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα των εργαζομένων από το μέτωπο της κυβέρνησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Υπ’ αυτή την έννοια κηρύττουμε μορφές πάλης ανάλογα με τις εξελίξεις. Αυτή την περίοδο πρέπει να σημάνει ένας πανεργατικός ξεσηκωμός σε κάθε χώρο δουλειάς», τόνισε το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Δημήτρης Ανθούσης.
Χθες το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε σε πενήντα πόλεις συλλαλητήρια και στην Κομοτηνή στις 7 το βράδυ, ενώ προχθές το βράδυ συνεδρίασε η Εκτελεστική Γραμματεία και κάλεσε Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και πρωτοβάθμια συνδικάτα, αγωνιστικές παρατάξεις και επιτροπές αγώνα να πάρουν μέρος δυναμικά και αγωνιστικά στην απεργία που κήρυξε για σήμερα. Στην Κομοτηνή θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 12 στην κεντρική πλατεία.
«Εκτιμάμε ότι τα μέτρα αφορούν σε όλους τους εργαζόμενους και αυτό ήταν το πρώτο ψέμα που είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τα μέτρα δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους στο δημόσιο, αλλά αφορούν και θα έρθουν ακόμη χειρότερα και για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό.
Το δεύτερο ψέμα που ειπώθηκε χθες ήταν ότι τα μέτρα αυτά αφορούν μόνο το 2010, αλλά με νέο πακέτο που εκτιμάμε ότι θα εξαγγείλει η κυβέρνηση μετά από δύο ή τρεις μήνες θα εδραιωθούν και θα παγιωθούν, γιατί πολύ απλά αποτελούν προαποφασισμένα μέτρα από την ΕΕ και εκτιμάμε ότι είναι μέτρα που έψαχναν ευκαιρία για να τα περάσουν στην χώρα μας και η ευκαιρία βρέθηκε τώρα σε περίοδο οικονομικής κρίσης.
Κατά την εκτίμηση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ανεξάρτητα αν περάσουν ή όχι τα μέτρα, έχει σημασία ο λαός να ξεσηκωθεί και να μην συμπαρασταθεί σε αυτήν την προσπάθεια», ανέφερε ο κ. Ανθούσης, ενώ κάλεσε τους εργαζόμενους να στηρίξουν το ΠΑΜΕ για να παρεμποδίσουν να ληφθούν αυτά τα μέτρα.

Αίτημα στο Εργατικό Κέντρο για κήρυξη απεργίας στο νομό

Ο κ. Ανθούσης κάλεσε τους εργαζόμενους να ξεπεράσουν τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και μάλιστα η Γραμματεία Νομού Ροδόπης του ΠΑΜΕ και οι εκλεγμένοι του ΠΑΜΕ στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής κατέθεσαν αίτημα στον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου να συγκληθεί εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο και να κηρύξει απεργία για σήμερα στο Νομό Ροδόπης παίρνοντας υπόψη τις γενικότερες εξελίξεις αλλά και τις εξελίξεις στο νομό για το θέμα της κλωστοϋφαντουργίας, της ΕΑΣ και γενικότερα το θέμα της ανεργίας. «Έχει ευθύνη το Εργατικό Κέντρο να πάρει απόφαση και να κηρύξει απεργία για σήμερα». Ο κ. Ανθούσης υποστήριξε ότι η προκήρυξη από την ΑΔΕΔΥ απεργία για τις 16 Μάρτη είναι άκαιρη «με την έννοια ότι είναι πολύ αργά. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ αλλά και της ΑΔΕΔΥ αμέσως μετά την απεργία της 24ης Φλεβάρη έβαλαν θέμα κήρυξης άμεσης νέας 24ωρης απεργίας. Η ΑΔΕΔΥ ως κυβερνητική κήρυξε απεργία στις 16. ( Δεν είχε ακόμη εξαγγελθεί η στάση απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ). Το ΠΑΜΕ απαντά αύριο με συλλαλητήρια και με νέα συλλαλητήρια τη Δευτέρα παγκόσμια ημέρα για τις γυναίκες. Θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα στους εργάτες, στο λαό, στη νεολαία ότι δεν πρέπει να δώσουν συναίνεση, αλλά να εμπιστευτούν τη δύναμή τους και απορρίψουν συνειδητά τα κόμματα που ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Έχουν ευθύνη οι εργαζόμενοι να οργανώσουν και να κλιμακώσουν την πάλη τους».

Η σύσκεψη στην νομαρχία κοροϊδία

Όσον αφορά στο θέμα της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας ο κ. Ανθούσης κάνει λόγο για ευθύνες τεράστιες «που βαρύνουν τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου και τη ΓΣΕΕ και τον κ. νομάρχη. Η σύσκεψη που έγινε στην νομαρχία ήταν κοροϊδία. Ανεβοκατεβαίνουν στην Αθήνα. Η συνάντηση με τον κ. Σαχινίδη δεν έγινε. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Εμείς έχουμε τη λογική και της ερώτησης του κ. Τζέκη η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και οι εργαζόμενοι από τη μεριά τους να διεκδικήσουν να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, να μη κλείσει κανένα εργοστάσιο και να ανοίξουν όλα και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους. Η ερώτηση του κ. Τζέκη θέτει ακόμη ένα ερώτημα. Από το 1999 που εισήχθη η επιχείρηση στο Χρηματιστήριο είχε κέρδη. Ο Λαναράς παραιτήθηκε πριν λίγες ημέρες και όλοι οι άλλοι μας έλεγαν ότι είχε φύγει. Όταν λέγαμε ‘να πληρώσει ο Λαναράς’, μας έλεγαν ότι έχει φύγει».

Άννα Πατρωνίδου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.