Απεναντι στην πολιτικη της Κυβερνησης η ΑΔΕΔΥ

Εργασιακούς χώρους στην Κομοτηνή επισκέφτηκε κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ, ενόψει της συγκέντρωσης στη ΔΕΘ

Εργασιακούς χώρους στην Κομοτηνή επισκέφτηκε την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο στελεχών της ΑΔΕΔΥ με επικεφαλής τον κ. Μάριο Κρητικό, Γενικό Σύμβουλο της ΑΔΕΔΥ, με σκοπό την ενημέρωση των δημοσίων υπαλλήλων για τις τρέχουσες εξελίξεις στον δημόσιο τομέα καθώς και το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, καλώντας τους να συμμετάσχουν ώστε να δώσουν μια απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία και το δημόσιο τομέα. 

Αναζητώντας εναλλακτική λύση 

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης κ. Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, η κατάσταση πλέον είναι πολύ κρίσιμη, με το μόνο τρόπο αντίδρασης που τους είναι διαθέσιμος να είναι να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αναζητήσουν μια εναλλακτική λύση, προτείνοντάς την αν δεν τη βρουν οι άλλοι.
 
«Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, που προσπαθεί να θέσει τα ζητήματα στη βάση των προβλημάτων λειτουργίας του δημόσιου τομέα, για να δείξει και προς την κοινωνία ότι ενδιαφέρονται πρωτίστως οι ίδιοι για να δημιουργηθεί ένας δημόσιος τομέας που θα εξυπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα και όχι αυτά ενός φεουδαρχικού παρασιτικού συστήματος», εξήγησε χαρακτηριστικά ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, υπενθυμίζοντας τέλος πως διατίθενται λεωφορεία για όποιον ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο, ενώ η αναχώρηση θα γίνει 1 η ώρα το μεσημέρι του Σαββάτου από το εργατικό κέντρο. 

Υπολειτουργεί ο δημόσιος τομέας 

Ο κ. Κρητικός κάλεσε και αυτός εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ τα μέλη της σε συγκέντρωση έξω από τη ΔΕΘ το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, θεωρώντας ότι ο πρωθυπουργός, ακολουθώντας τα χνάρια και την πολιτική των προηγούμενων πρωθυπουργών, θα μιλήσει για τους στόχους της κυβερνητικής πολιτικής, και κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες θα μιλήσει για δίκαιη ανάπτυξη. «Αυτή η δίκαιη ανάπτυξη είναι η πώληση του Ελληνικού σε ελάχιστο τίμημα, το ξεπούλημα του Λιμανιού του Πειραιά στους Κινέζους, η ιδιωτικοποιήσεις των περιφερειακών αεροδρομίων;» αναρωτήθηκε ο Γενικός Σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ.
 
Σε αντίστιξη η ΑΔΕΔΥ παλεύει ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις ώστε να μην χαθεί ο δημόσιος πλούτος της χώρας που είναι απαραίτητος για την παραγωγική της ανασυγκρότηση και να καταφέρουν οι 325 χιλιάδες νέοι επιστήμονες που έχουν ξενιτευτεί να γυρίσουν και να πιάσουν δουλειά στον τόπο τους.
«Θα είμαστε εκεί για να προτείνουμε στον ελληνικό λαό μια διαφορετική πολιτική, να παλέψουμε  ο δημόσιος τομέας να παραμείνει στα χέρια του ελληνικού λαού» παρατήρησε.
 
Η κυβέρνηση, σημείωσε ο κ. Κρητικός, έχει επιλέξει να διαχειριστεί επικοινωνιακά τα προβλήματα της πολιτικής και των οξυμένων προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας, την ώρα που ο δημόσιος τομέας υπολειτουργεί, με ελλείψεις σε όλες τις κρίσιμες θέσεις. Όμως αντί να επιλύσει το πρόβλημα αυτό, η Κυβέρνηση επιλέγει με ψευδεπίγραφο, κατά τον ίδιο, τρόπο να χρησιμοποιήσει ένα σύστημα κινητικότητας για να καλύψει τα κενά από υπαλλήλους που περισσεύουν, όμως πλέον δεν υπάρχει υπηρεσία που να έχει πλεονάζον προσωπικό.
 
Αντίθετα προσπαθεί να δημιουργήσει την αίσθηση ότι ενδιαφέρεται για το δημόσιο τομέα, φέρνοντας ως παράδειγμα τον υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη, ο οποίος κλείνει σχολεία και μειώνει τις διδακτικές ώρες, αλλάζοντας το χαρακτήρα του δημοτικού σχολείου, κρύβοντας όμως επιμελώς ότι υπακούοντας σε μνημονιακές δεσμεύσεις  δεν θέλει και δεν μπορεί να προσλάβει προσωπικό για να λειτουργήσουν τα σχολεία. «Για αυτόν και άλλους πολλούς λόγους» υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Κρητικός, «θα μαζευτούμε έξω από τη ΔΕΘ, την ώρα που ο Πρωθυπουργός θα εξαγγείλει την πολιτική, και τον Οκτώβρη προγραμματίζεται παλλαϊκή πανελλαδική απεργία, με αφορμή την αλλαγή του εργασιακού νόμου, για να μεγιστοποιηθεί το κέρδος του ιδιωτικού κεφαλαίου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.