Απεχουν απο εδω και μπρος απο τις συνεδριασεις του ΔΣ της ΔΕΣΜΟΣ τα Επιμελητηρια ΑΜΘ

«Κάποιοι επιμένουν να κινούνται εκτός πλαισίου, και στα όρια της θεσμικής εκτροπής, την οποία φυσικά τα Επιμελητήρια δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν»

Να μην συμμετάσχουν πλέον σε καμία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ, θεωρώντας πως είναι παράτυπη η υφιστάμενη διοίκηση της εταιρίας αποφάσισαν τα Επιμελητήρια της ΑΜΘ, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους.

Να υπενθυμίσουμε πως η εταιρεία, εδώ και αρκετούς μήνες, αποτελεί το κέντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ της διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ και των Επιμελητηρίων, με κατηγορίες να εκτοξεύονται εκατέρωθεν για το θέμα, το οποίο έφτασε και μέχρι τα υπουργεία Ανάπτυξης και Εσωτερικών.

Στην ανακοίνωσή τους τα Επιμελητήρια αναφέρουν πως δεν συμμετείχαν στην συνεδρίαση του ΔΣ που έλαβε χώρα την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, και θα συνεχίσουν να μην συμμετέχουν.

Θεωρώντας δε διακαή πόθο η εταιρεία να διοικείται αποκλειστικά από την Περιφέρεια και χωρίς την συνεργασία των Επιμελητηρίων, θα αφήσουν την παρούσα διοίκηση να έχει τόσο την αποκλειστική ευθύνη των αποφάσεων, όσο και τις συνέπειές τους.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Στη Συνεδρίαση της εταιρίας ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ που έγινε την 18/02/2021 τα Επιμελητήρια της Ανατολικής – Μακεδονίας Θράκης δεν συμμετείχαν και δεν θα συμμετάσχουν στο εξής σε καμία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς δεν έχουν ορίσει εκπροσώπους σε αυτό, δεδομένου ότι είναι παράτυπη η υφιστάμενη διοίκηση της εταιρίας (κάτι που συνάγεται και από έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών / 22-01-2021/ Αρ. Πρωτ 4985).

Εκ μέρους των Επιμελητηρίων και προκειμένου να μην δημιουργηθεί διοικητική και λειτουργική δυσλειτουργία, σεβόμενοι πάντα τις επιχειρήσεις μας, ορίσαμε κοινό μας εκπρόσωπο, που συμμετέχει ως αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, τον κ. Παναγιώτη Αρχοντίκη.

Ως Επιμελητήρια, έχουμε εκφράσει επανειλημμένως τις ενστάσεις μας, για τον λανθασμένο τρόπο που ασκείται η Διοίκηση στην εν λόγω εταιρία και έχουμε καταθέσει και τα νομικά μας επιχειρήματα επί αυτών.

Παρά ταύτα, κάποιοι επιμένουν να κινούνται εκτός πλαισίου, και στα όρια της θεσμικής εκτροπής, την οποία φυσικά τα Επιμελητήρια δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν.

Συνεπώς, αφού ο διακαής πόθος, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, είναι η ΔΕΣΜ-ΟΣ να διοικείται αποκλειστικά από την Περιφέρεια και χωρίς την συνεργασία των Επιμελητηρίων, αφήνουμε την παρούσα διοίκηση, δηλαδή την κ. Ιωαννίδου και την Περιφέρεια ΑΜΘ που την έχει ορίσει, να έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τις όποιες αποφάσεις ληφθούν, αλλά κυρίως για τις συνέπειες αυτών, τόσο στην ίδια την εταιρία, όσο όμως και στην επιχειρηματική κοινότητα της Περιφέρειας μας.

Ο αγώνας των Επιμελητήριων της ΑΜΘ για την ενίσχυση και στήριξη της επιχειρηματικότητας, συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.