Aπασχολησηση για 8.300 ανεργους μεσω του ΟΑΕΔ

Επτάωρη ημερήσια απασχόληση, άδεια διακοπών για ένα μήνα, ασφάλιση και δικαίωμα απουσίας μέχρι και 25 ημέρες θα έχουν οι 8.300 άνεργοι πτυχιούχοι AEI, TEI, διπλωματούχοι IEK, απόφοιτοι TEΛ, EΠΛ και TEE που αναμένεται να τοποθετηθούν επί 9μηνο, μέσω του OAEΔ, σε επιχειρήσεις για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.

Στο συγκεκριμένο διάστημα απασχόλησης των εργαζομένων, οι επιχειρήσεις απαγορεύεται να απολύσουν προσωπικό, εκτός και αν το αντικαταστήσουν εντός 30 ημερών.

Αυτά, προβλέπονται σε συμφωνητικό που υποχρεωτικά θα υπογράφουν ο OAEΔ, ο κάθε ασκούμενος και η επιχείρηση που θα προσφέρει τις θέσεις πρακτικής άσκησης.

Tο σχέδιο του συμφωνητικού, αναμένεται να το εγκρίνει σήμερα η διοίκηση του ΟΑΕΔ, ενώ σημειώνεται ότι την Παρασκευή λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την υπαγωγή στο σχετικό πρόγραμμα (stage) και ξεκινά η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων.

Οι ασκούμενοι, αναμένεται να αμείβονται από τον OAEΔ, έναντι 6.000 δρχ. – 7.000 δρχ. ημερησίως, αναλόγως εάν πρόκειται για αποφοίτους IEK, TEΛ, EΠΛ, TEE ή πτυχιούχους AEI, TEI, αντίστοιχα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.