Απασχολει τους επαγγελματιες η ψηφιακη καρτα εργασιας

Μεγάλη η συμμετοχή στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΡ

Α. Γραβάνης: «Πολλές οι ασάφειες του νέου μέτρου που πρέπει να διευκρινιστούν»

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στο Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, το επιμορφωτικό σεμινάριο, με βασικό θέμα τις νέες ρυθμίσεις για το ψηφιακό ωράριο και την ψηφιακή κάρτα εργασίας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Λογιστών Ν. Ροδόπης.

Βασικός ομιλητής του σεμιναρίου ήταν ο κ. Πέτρος Γ. Ραπανάκης, Οικονομολόγος , Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα εργατικής νομοθεσίας & ανθρώπινου δυναμικού και Συγγραφέας.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΡ, κ. Αντώνης Γραβάνης, μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Είναι γεγονός πως η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας μπορεί να επιφέρει πλεονεκτήματα, για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Ωστόσο, με το υφιστάμενο πλαίσιο για  τη χρήση της ψηφιακής κάρτας εργασίας, δημιουργούνται πολλές προκλήσεις και ασάφειες. 

Μέχρις ότου να οδηγηθούν οι επιχειρήσεις στην απαγκίστρωση τους από το γραφειοκρατικό βάρος του υφιστάμενου δηλωτικού πλαισίου, χρειάζονται πολλές διευκρινήσεις για την ορθολογική εφαρμογή της, ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα.

Επιπλέον, το πλαίσιο πρέπει να είναι ξεκάθαρο και ώριμο, ώστε να μην αποτελέσει ένα επιπλέον δυσβάσταχτο βάρος για τις επιχειρήσεις, στις οποίες πρέπει να δοθεί και χρόνος, ώστε να μπορέσουν να ξεπεράσουν τις αγκυλώσεις που δημιουργούνται, και να καταφέρουν, με ομαλό τρόπο, να υιοθετήσουν το νέο αυτό μέτρο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.