Αντωνης Γραβανης: «Εξαιρετικα σημαντικη εξελιξη αποτελει η αγορα της Shelman»

Η εξέλιξη αυτή γεννά θετικές προσδοκίες υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης

Ως μια «εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη» χαρακτηρίζει σε δήλωσή του την αγορά  της Shelman στον τρίτο πλειστηριασμό που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αντώνης Γραβάνης.

Σε δήλωσή του ο κ. Γραβάνης τονίζει πως «η επαναλειτουργία της βιομηχανίας ξύλου αποτέλεσε τόσα χρόνια βασική επιδίωξη, τόσο της τοπικής κοινωνίας και φορέων όσο και της κεντρικής κυβέρνησης» υπογραμμίζοντας πως «η νέα, αυτή, εξέλιξη γεννά θετικές προσδοκίες, αφενός για την τοπική οικονομία, αφετέρου για τους εργαζομένους σε αυτήν, καθώς στους όρους του πλειστηριασμού υπάρχουν δεσμεύσεις ώστε να επαναλειτουργήσει η μονάδα σε τουλάχιστον μια τριετία, κι επιπλέον να προσληφθεί το 40% κατ’ ελάχιστο πρώην εργαζομένων, με μισθό, όχι μικρότερο απ’ ότι προβλέπει η συλλογική σύμβαση εργασίας τους».

«Ως Διοίκηση του ΕΒΕΡ εκφράζουμε την ικανοποίηση μας καθώς η συγκεκριμένη βιομηχανία μπορεί να συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη» εκφράζοντας την ελπίδα πως «θα τηρηθούν οι όροι της δημοπρασίας και σύντομα να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα και δηλώνουμε ότι θα υποστηρίξουμε όλες τις ενέργειες προς όφελος της βιωσιμότητας της επιχείρησης και των εργαζομένων της».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.