Αντιδραση δικηγορικου συλλογου Ροδοπης για το νεο φορολογικο νομοσχεδιο

«Η υιοθέτηση τεκμαρτών εισοδημάτων θα αποτελέσει “ταφόπλακα” για το δικηγορικό κλάδο»

Αντιδράσεις ξεσηκώνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Ήδη κλάδοι που δραστηριοποιούνται στο πεδίο των ελεύθερων επαγγελμάτων έχουν αρχίσει να εκφράζουν τη διαφωνία τους. Ένας από αυτούς τους κλάδους και ο δικηγορικός με δικηγορικούς συλλόγους ανά την χώρα να αποφασίσουν αποχή των μελών τους από τα καθήκοντά τους.

Για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο διαμαρτύρεται και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης που τονίζει σε ανακοίνωσή του πως «η υιοθέτηση τεκμαρτών εισοδημάτων και μάλιστα με ποσοστιαία αύξηση ανά τριετία και αναδρομική εφαρμογή από 01.01.2023 είναι αντισυνταγματική και οδηγεί τους ελεύθερους επαγγελματίες σε υπερχρέωσή τους, που δεν ανταποκρίνεται σε πραγματική βάση, εφόσον αφορά σε επιβολή φόρων επί πλασματικής φορολογητέας ύλης και καλύπτει αποκλειστικά φοροεισπρακτικούς σκοπούς της κυβέρνησης  και την αδυναμία της να περιορίσει τη φοροδιαφυγή με ελέγχους και άμεσες και ουσιαστικές διασταυρώσεις περιουσιακών στοιχείων».

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης καλεί την Κυβέρνηση στο προς διαβούλευση φορολογικό νομοσχέδιο, «να μην περιλάβει την φορολόγηση δικηγόρων και λοιπών ελεύθερων επαγγελματιών βάσει τεκμαρτών εισοδημάτων, κάτι που θα αποτελέσει “ταφόπλακα” για το δικηγορικό κλάδο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.