Ανοιξε τις πορτες της η 87η ΔΕΘ

Δυναμική η συμμετοχή της Ροδόπης

Σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα και με τη σκέψη στους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες υποδέχεται από το πρωί του Σαββάτου τους επισκέπτες της η 87η ΔΕΘ, που με 1.500 εκθέτες, 18 διεθνείς συμμετοχές και Τιμώμενη Χώρα τη Βουλγαρία θα αφήσει τις επόμενες ημέρες το δικό της αποτύπωμα στη ζωή και στην οικονομία της Θεσσαλονίκης.

Τις μεγάλες προοπτικές περαιτέρω σύσφιξης των δεσμών Ελλάδας-Βουλγαρίας υπογράμμισαν κατά τα σημερινά εγκαίνια του περιπτέρου της Τιμώμενης Χώρας οι Βούλγαροι υπουργοί Οικονομίας και Βιομηχανίας, κ. Bogdan Bogdanov και Οικονομικών, Assen Vassilev, μαζί με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη. Παρούσα στα εγκαίνια ήταν και η υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας, κα Zaritsa Dinkova. Η βουλγαρική συμμετοχή μετρά 60 επιχειρήσεις από κλάδους όπως αυτοί της ενέργειας, της κυκλικής οικονομίας, της βιομηχανίας, της καινοτομίας-τεχνολογίας, των τροφίμων, των μεταφορών-logistics, των καλλυντικών, του τουρισμού, του πρωτογενούς τομέα, της συσκευασίας και των υπηρεσιών και αναπτύσσεται στο περίπτερο 13, καλύπτοντας 2.600 τμ.

Πολυθεματική η 87η ΔΕΘ

Εννέα θεματικά αφιερώματα, Ελλάδα και Επιχειρηματικότητα, Akademia, Ελλάδα των Περιφερειών, Κυκλική Οικονομία, Γαστρονομία-Διατροφή, Ψηφιακή Ελλάδα Start ups, Δημόσιοι Φορείς Οργανισμοί, Cosmos-Διεθνείς Συμμετοχές και Έπιπλα-Οικιακός Εξοπλισμός καλούν τον κόσμο να τα ανακαλύψει στην 87η ΔΕΘ.

Οι κρατικές διεθνείς συμμετοχές της φετινής διοργάνωσης είναι 18 μαζί με την Τιμώμενη Χώρα Βουλγαρία. Μάλιστα, η Νότια Κορέα, η Μολδαβία και η Ταϊλάνδη συμμετέχουν για πρώτη φορά, ενώ οι υπόλοιπες χώρες είναι οι Κύπρος, Μπαγκλαντές, Ινδονησία, Βιετνάμ, Ουρουγουάη, Ουκρανία, Αρμενία, Ιράν, Ιταλία, Πολωνία, Γαλλία, Σερβία, Ινδία και Νεπάλ.

Δυναμική είναι η συμμετοχή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας με 49 Επιμελητήρια και 382 μικρομεσαίες επιχειρήσεις από ολόκληρη τη χώρα.

Τα εγκαίνια του περιπτέρου πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου το πρωί, παρουσία του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) κ. Ιωάννη Μασούτη.

Παρών το ΕΒΕΡ- Επαφές Ν. Αγγελίδη με αξιωματούχους από τη Σ. Αραβία

Στη διοργάνωση μετέχει και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης με δικό του stand, φιλοξενώντας επιχειρήσεις μέλη του. Παρά τις δύσκολες για την χώρα μας στιγμές, λόγω των πρόσφατων μεγάλων καταστροφών, το κλίμα στην Έκθεση είναι ικανοποιητικό, με πολύ καλή προσέλευση κόσμου και εμπορικών αντιπροσώπων και μεγάλο ενδιαφέρον για τα προϊόντα του τόπου μας.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας και στο πλαίσιο επαφών του Επιμελητηρίου με διάφορους φορείς πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου κ. Νίκου Αγγελίδη και μελών της Διοίκησης  με τον Αντιπρόεδρο της εταιρείας ΕΒΕΤΑΜ (Εθνικός φορέας Πιστοποίησης υποπτευόμενος από το Υπουργείο Ανάπτυξης) κ. Αποστολάκη Σκιπίωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Motabaqah, που είναι ο αντίστοιχος φορέας Πιστοποίησης της Σαουδικής Αραβίας, κ. Mamdoh Althobaty. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προοπτικές εξαγωγής ελληνικών προϊόντων στη Σαουδική Αραβία και η διαδικασία πιστοποίησης τους από τους ανωτέρω φορείς.

Στο περίπτερο της  Akademia  το ΔΠΘ

Στην έκθεση συμμετέχει όμως και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο ειδικό αφιέρωμα για την εκπαίδευση Akademia, το σημείο συνάντησης της εκπαιδευτικής κοινότητας στην  87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το περίπτερο του Δ.Π.Θ. βρίσκεται στο pavilion 14,  στα stand 4 και stand  10.         

Στη ΔΕΘ η εταιρεία ILIONI με το καινοτόμο σταφυλοκουκουτσέλαιο της

Ανάμεσα στις επιχειρήσεις που φιλοξενούνται στο stand του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης και η εταιρεία ILIONI που εδρεύει στην Αίγειρο.

Η εταιρεία με τα φυτικά και αιθέρια έλαιά της που παρασκευάζονται με 100% οργανικά με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης έχει καταφέρει να κερδίζει συνεχώς της εμπιστοσύνη του κόσμου.

Κάνοντας ένα ακόμη βήμα εξωστρέφειας, η εταιρεία συμμετέχει στη ΔΕΘ, συστήνοντας στο κοινό της έκθεσης το καινοτόμο της προϊόν, το σταφυλοκουκουτσέλαιο Illioni. Είναι εξαιρετικά πλούσιο σε Ω6, φυσικά αντιοξειδωτικά και βιταμίνες E, C και D, που συμβάλλουν στη θωράκιση του ανθρώπινου οργανισμού.

Θα βρείτε την εταιρεία ILIONI στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο περίπτερο 2, σταντ 4, στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.