Ανοιγουν οι πορτες του ΙΚΑ για 2.000 προσληψεις

Έως τα τέλη του μήνα αναμένεται να εκδοθεί η πολυαναμενόμενη προκήρυξη του ΙΚΑ για την πλήρωση 2.000 μονίμων ιατρών και οδοντιάτρων. Η σχετική προκήρυξη του ασφαλιστικού ταμείου έχει πάρει ήδη το «πράσινο φως» από το ΑΣΕΠ και η διοίκηση του ΙΚΑ έχει ολοκληρώσει την κατανομή των θέσεων και των ειδικοτήτων ανά νομό.

Από το σύνολο των θέσεων, οι 1.697 αφορούν την πρόσληψη ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και οι 303 θέσεις στην πρόσληψη οδοντιάτρων. Συγκεκριμένα από τις 1.697 θέσεις ιατρών, οι 367 αφορούν την ειδικότητα των Παθολόγων ή Ιατρών Γενικής Ιατρικής, οι 177 την ειδικότητα του Καρδιολόγου, οι 157 είναι ειδικότητας Παιδιάτρου, οι 122 ειδικότητας Γυναικολόγου, οι 95 ειδικότητας Χειρουργού, οι 87 ειδικότητας Μικροβιολόγου, οι 84 ειδικότητας Πνευμονολόγου- Φυματιολόγου, οι 72 ειδικότητας Οφθαλμιάτρου, οι 66 ειδικότητας Δερματολόγου- Αφροδισιολόγου, 50 θέσεις ειδικότητας Ακτινοδιαγνώστη, ενώ στην προκήρυξη θα προβλέπεται η πρόσληψη αναισθησιολόγων, γαστρεντερολόγων, νευρολόγων, ρευματολόγων, ΩΡΛ, ψυχιάτρων κ.ά.

Η πλειονότητα των θέσεων που θα προκηρυχθούν θα αφορούν την ενίσχυση των υπηρεσιών του ΙΚΑ στο Νομαρχιακό Διαμέρισμα της Αθήνας και συγκεκριμένα 890 θέσεις, 224 θέσεις θα προκηρυχθούν στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, 161 θέσεις στο Νομαρχιακό Διαμέρισμα Πειραιά, ενώ 50 θέσεις θα προκηρυχθούν στη Νομαρχία Αχαΐας.

Με την προκήρυξη θα καθορίζονται τα κριτήρια πρόσληψης για την επιλογή ιατρών και οδοντιάτρων, τα οποία θα γίνουν με νέες διαδικασίες όπως αυτές καθορίστηκαν σε πρόσφατο προεδρικό διάταγμα.

Προσόντα διορισμού

Για την πρόσληψη σε θέση μόνιμου ιατρού ή οδοντιάτρου του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν:

α) πτυχίο ιατρικής ή οδοντιατρικής σχολής ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο αναγνωρισμένο πτυχίο ή δίπλωμα ιατρικής ή οδοντιατρικής σχολής της αλλοδαπής, αντιστοίχως, β) άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, γ) επιπλέον για τους ιατρούς ειδικοτήτων, άδεια τίτλου αντίστοιχης ειδικότητας, δ) εκπληρώσει τις από το ν.δ. 67/1968 (ΦΕΚ Α΄ 303) (υπηρεσία υπαίθρου) προβλεπόμενες υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί από αυτές, ε) την ελληνική ιθαγένεια ή ιθαγένεια κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εφόσον ο υποψήφιος έχει ιθαγένεια κράτους- μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει απαραίτητα να γνωρίζει την ελληνική γλώσσα στο επίπεδο που θα προσδιορίζεται με την προκήρυξη και διαπιστώνεται σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 28 του Π.Δ. 50/2001 (ΦΕΚ Α 39), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει κάθε φορά, στ) οι άνδρες θα πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων με όλα τα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται στην υπηρεσία του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ που θα καθορίζεται με την προκήρυξη. Σημειώνεται τέλος πως η επιλογή των υποψηφίων γίνεται ύστερα από κρίση του Συμβουλίου Επιλογής Ιατρικού και Οδοντιατρικού Προσωπικού του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ (ΣΚΕΙΟΠΙΚΑ- ΕΤΑΜ), ενώ η συγκριτική αξιολόγηση των υποψηφίων για την κάλυψη θέσης μόνιμου ιατρού- οδοντιάτρου του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ γίνεται με κριτήριο το επιστημονικό τους έργο, την προϋπηρεσία και το εκπαιδευτικό τους έργο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.