Ανοιγμα δευτερου εργοστασιου στις Σαπες σχεδιαζει η Pharmathen

Ανακοίνωσε πενταετές πλάνο επενδύσεων ύψους 250 εκατ. ευρώ

Με στόχο να αποκτήσει διπλάσιο μέγεθος εντός της προσεχούς πενταετίας κινείται η ελληνική φαρμακοβιομηχανία Pharmathen, η οποία ήδη από το 2015 ανήκει πλειοψηφικά στο private equity fund BC Partners.

Η εταιρία εισέρχεται σε νέα φάση ανάπτυξης προγραμματίζοντας νέες επενδύσεις για την προσεχή πενταετία. Στο πλάνο επενδύσεων της εταιρίας  ύψους 250 εκατ. ευρώ,  συμπεριλαμβάνεται το άνοιγμα δεύτερου εργοστασίου στις Σάπες της Ροδόπης για ενέσιμα φάρμακα βραδείας αποδέσμευσης (Long Acting Injectables- LAI). Το νέο πρόγραμμα επενδύσεων έρχεται σε συνέχεια των 200 εκατ. που έχουν ήδη κατευθυνθεί στον τομέα της έρευνας και την ανάπτυξης τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ενώ σύμφωνα με τους επικεφαλής της εταιρείας πρόκειται να δημιουργηθούν επιπλέον 300 θέσεις εργασίας.

Στο πλαίσιο εκδήλωσης για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της εταιρίας, ανακοινώθηκε επίσης πως αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες το λανσάρισμα των πρώτων προϊόντων στις ΗΠΑ, με τη φαρμακοβιομηχανία να θέτει ως επόμενο στρατηγικό στόχο την επέκταση της δραστηριότητας της και στην Κίνα.

Άλλωστε η εταιρία εξάγει ήδη τα προϊόντα της σε 85 χώρες, αποτελώντας τον παγκόσμιο ηγέτη σε ανάπτυξη ενέσιμων φαρμάκων παρατεταμένης δράσης κι στοχεύει αυτή τη στιγμή με τα προϊόντα της σε μια αγορά μεγαλύτερη των 12 δισ. Στη γραμμή παραγωγής της εταιρείας υπάρχουν επίσης περισσότερα από 30 νέα προϊόντα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι βασικοί μέτοχοι της εταιρίας- κ.Νίκος Σταθόπουλος εκ μέρους της BC Partners και Βασίλης και Νέλλυ Κάτσου εκ μέρους της οικογένειας των ιδρυτών της εταιρίας- υπογράμμισαν πως η ανάπτυξη της εταιρίας αυτοχρηματοδοτείται. Σημειώνεται πως η εταιρία παράγει κύκλο εργασιών της τάξης των 200 εκατ. ευρώ ετησίως με κέρδη EBITDA που αγγίζουν τα 60 εκατ.ευρώ. «Ποτέ δεν ακολουθήσαμε άλλους. Πάντα ηγηθήκαμε των εξελίξεων με τόλμη” ανέφερε χαρακτηριστικά ο βασικός μέτοχος της Pharmathen Βασίλης Κάτσος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φαρμακοβιομηχανία συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε ταχύτερα αναπτυσσόμενων εταιρειών της Ελλάδας, ανεξαρτήτως κλάδου και αποτελεί μία από τις 200 μεγαλύτερες βιομηχανίες της Ευρώπης, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ. Απασχολεί περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους, ενώ τα προϊόντα της είναι εγκεκριμένα σε όλες τις αγορές της Ε.Ε. και τα δικαιώματα διανομής τους εκχωρούνται στις 200 μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες παγκόσμια. Πέρσι προστέθηκαν στο δυναμικό της Pharmathen 200 εργαζόμενοι. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.