Ανοιγει τον Φεβρουαριο η πλατφορμα για το Market Pass

Ανατιμήσεις από την αρχή του νέου έτους σε προϊόντα, της τάξεως του 5-10%

Από την 1η Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στο Market Pass, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε επίσης ότι εντός του Φεβρουαρίου θα γίνουν και οι πρώτες πληρωμές.

Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ, ότι από την 1η Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα του Market Pass για να ξεκινήσουν οι δικαιούχοι να υποβάλουν τις αιτήσεις και εντός του Φεβρουαρίου θα γίνουν και οι πρώτες πληρωμές, που πιθανότατα θα αφορούν όσους κάνουν αποδεκτή την ψηφιακή κάρτα.

Το 50% των πωλήσεων των σούπερ μάρκετ είναι από το Καλάθι του Νοικοκυριού

Ο υπουργός επανέλαβε ότι το καλάθι του νοικοκυριού έχει συμβάλει στη συγκράτηση των τιμών σε βασικά προϊόντα, με το 50% των πωλήσεων των σούπερ μάρκετ να είναι από το καλάθι και υπενθύμισε ότι εξετάζεται η προσθήκη επώνυμων προϊόντων ενώ για το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλα καλάθια του νοικοκυριού, ο υπουργός σημείωσε ότι θα ληφθούν αποφάσεις μετά από εξαντλητικό διάλογος με τους κλάδους.

Έχουν ξεκινήσει ανατιμήσεις

Για τις ανατιμήσεις, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε: «Έχουν ξεκινήσει ανατιμήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ, σε διάφορα προϊόντα, της τάξεως του 5-10% όπως σε γαλακτοκομικά, κρέατα, απορρυπαντικά και είναι ανατιμήσεις που έχουν να κάνουν με όλη την αύξηση του πληθωρισμού του τελευταίου τρίμηνου του έτους – το τελευταίο τρίμηνο δεν είχαμε καθόλου ανατιμήσεις – και όλη η πληθωριστική πίεση μου μαζεύτηκε σε διάφορα προϊόντα Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, αποτυπώνεται στις αυξήσεις που κάνουν οι εταιρείες τον Ιανουάριο».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε επίσης και στις εκπτώσεις που έκαναν πρεμιέρα χθες Δευτέρα και όπως είπε τα εμπορικά καταστήματα είναι υποχρεωμένα βάσει της νομοθεσίας, το ποσοστό έκπτωσης που αναγράφουν στις βιτρίνες τους να είναι σε σύγκριση της σημερινής τιμής με την τιμή προ 30 ημερών και όχι από αυτή πριν από μια εβδομάδα, για να αποφευχθούν οι πλασματικές εκπτώσεις ενώ υπογράμμισε ότι τα πρόστιμα είναι αυστηρά και κάλεσε τους καταναλωτές να προχωρούν σε καταγγελίες στην τηλεφωνική γραμμή 1520 της γενικής γραμματείας Εμπορίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.