Ανοιγει ο δρομος για την μονιμοποιηση των Συμβασιουχων Εργασιακων Συμβουλων του ΟΑΕΔ

Τροπολογία – προσθήκη στο Σχέδιο Νόμου “Σύσταση και Καταστατικό της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε’ και λοιπές Ασφαλιστικές και Οργανωτικές Διατάξεις” του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, η οποία υπογράφεται από τους υπουργούς ΕΣΔΔΑ κ. Π. Παυλόπουλο, Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη και Απασχόλησης κ. Β. Μαγγίνα, ανοίγει το δρόμο για τη μονιμοποίηση των Συμβασιούχων Εργασιακών συμβούλων του ΟΑΕΔ.

Με την τροπολογία δίνεται η δυνατότητα, με κοινή απόφαση των Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής προστασίας και Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, ανακατανομής των κενών οργανικών θέσεων του τακτικού, διοικητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού του οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.) σε υφιστάμενους κλάδους του οργανισμού της ίδιας ή άλλης κατηγορίας και για ειδικότητες που κρίνονται απαραίτητες.

Παράλληλα καταργείται η διάταξη της παρ. 12 του άρθρου 12 του ν. 3144/2003 με την οποία οι κενές οργανικές θέσεις κατανέμονται κατά 70% στην κατηγορία ΠΕ και κατά 30% στην κατηγορία ΤΕ.

Απαραίτητο προσόν για διορισμό στις παραπάνω θέσεις του ΟΑΕΔ αποτελεί η εμπειρία σε θέματα προώθησης της απασχόλησης και καταπολέμησης ανεργίας. Η εμπειρία αυτή τεκμηριώνεται με απαχόληση σε υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και αποδεικνύεται με αντίστοιχες συμβάσεις έργου ή συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ,που δεν έχουν λήξει κατά το χρόνο εκκίνησης της διαδικασίας πλήρωσης των κενών θέσεων.

Παράλληλα οι υποψήφιοι για την πλήρωση θέσεων μόνιμου προσωπικού του ΟΑΕΔ απαλλάσσονται από την υποχρέωση απόδειξης της γνώσης χειρισμού Η/Υ, εφόσον αποδεικνύουν την ανωτέρω εμπειρία απασχόλησης στο ΟΑΕΔ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.