Ανοιγει ο ασκος του Αιολου για τους πλειστηριασμους

Πράσινο φως από τους θεσμούς για την επέκταση του προγράμματος Γέφυρα

Τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών για την επέκταση του προγράμματος Γέφυρα, έτσι ώστε να επιδοτηθούν οι δόσεις των δανείων όσων επιχειρήσεων πλήττονται από την πανδημία, εξασφάλισε η κυβέρνηση στο πλαίσιο των τηλεδιασκέψεων που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη με τους επικεφαλής των θεσμών.

Σύμφωνα με την άποψη που διατύπωσαν οι θεσμοί, η επιδότηση, τα ακριβή κριτήρια για τον υπολογισμό της οποίας θα προσδιοριστούν το επόμενο διάστημα, θα πρέπει να καλύψει όσες επιχειρήσεις έχουν πραγματικά ανάγκη βάσει της πτώσης του τζίρου τους αλλά και της στήριξης που έχουν λάβει μέχρι σήμερα μέσω των μέτρων που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Τις συζητήσεις απασχόλησε επίσης και το θέμα των πλειστηριασμών που σύμφωνα με την άποψη των θεσμών θα πρέπει να επανεκκινήσουν αμέσως μετά τη λήξη της καραντίνας για τα ακίνητα που δεν αποτελούν πρώτη κατοικία των οφειλετών.

Οι τράπεζες και οι εταιρίες διαχείρισης έχουν ζητήσει την επανεκκίνηση των πλειστηριασμών για τα βιομηχανικά ακίνητα επιχειρήσεων που δεν βρίσκονται σε καθεστώς προστασίας λόγω της πανδημίας, αλλά και τα οικιστικά ακίνητα υψηλής αξίας που δεν εμπίπτουν προστατευτικές διατάξεις του προγράμματος Γέφυρα για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.