Ανησυχια για το αιφνιδιαστικο κλεισιμο του υποκαταστηματος της Τραπεζας Αττικης στην Κομοτηνη

Κατεβάζει «ρολά» σε μία εβδομάδα – Σε εγρήγορση καλεί τους τοπικούς φορείς για την πιθανότητα περαιτέρω «αποψίλωσης» της περιοχής ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ανέστης Βαφειάδης

Τον κώδωνα του κινδύνου σε σχέση με τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής κρούει ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης κ. Ανέστης Βαφειάδης, με την αφορμή της γνωστοποίησης του κλεισίματος της Τράπεζας Αττικής στην Κομοτηνή.

Ο κ. Βαφειάδης ήταν και αυτός που γνωστοποίησε με ανάρτησή του το γεγονός του λουκέτου του τραπεζικού καταστήματος, αλλά και τους «κινδύνους» που αυτή η εξέλιξη ελλοχεύει για την περιοχή μας.

Όπως εξήγησε μιλώντας το πρωί της Τετάρτης 19 Ιουλίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» η είδηση μόνο θετικά δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή από την τοπική κοινωνία δεδομένου ότι αποδεικνύει πως η περιοχή μας σύμφωνα με τα κριτήρια των τραπεζικών ιδρυμάτων που είναι όμως άμεσα συνδεδεμένα με το οικονομικό περιβάλλον της χώρας δεν διαθέτει ούτε τις αναπτυξιακές προοπτικές ούτε την δυναμική επενδύσεων που θα καθιστούσαν την λειτουργία ενός τραπεζικού καταστήματος ωφέλιμη.

Ο ίδιος ξεκίνησε την τοποθέτησή του υπενθυμίζοντας πως και στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε ως κοινωνία βιώσει το κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων και την αποψίλωση κρίσιμων για τους πολίτες υπηρεσιών, σε οικισμούς της Ροδόπης που μόνο μαρασμό έφεραν σε αυτές καθώς και ταλαιπωρία στους πολίτες, ωστόσο αυτή τη φορά η εξέλιξη αφορά στο κλείσιμο ενός υποκαταστήματος στην «πρωτεύουσα» την Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το διοικητικό κέντρο ολόκληρης της Περιφέρειας, όπως είναι η Κομοτηνή, που σημαίνει πως η τράπεζα με συγκεκριμένους δείκτες που λαμβάνει υπόψιν κρίνει ότι δεν την συμφέρει να έχει υποκατάστημα εδώ.

Το κλείσιμο ενός υποκαταστήματος συνεπάγεται και με την «φυγή» των υπαλλήλων του αλλά και επιχειρήσεων που αποτελούν πιθανόν το πελατολόγιό της, πρόσθεσε ο κ.Βαφειάδης για να εξηγήσει πως παρά τα δεδομένα αυτά και πάλι η τράπεζα έκρινε πως η διατήρηση του καταστήματος εδώ έχει πρόσημο αρνητικό για την ίδια, με ό,τι αυτό φανερώνει για την περιοχή μας.

Τόσο μέσα από την αρχική του ανάρτηση όσο και μέσα από την συχνότητα του «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ κάλεσε τοπικούς φορείς σε ετοιμότητα, ώστε όλοι μαζί, συλλογικά, όπως ανέφερε «να ενσκήψουμε στο πρόβλημα που λέγεται φτωχοποίηση της περιοχής μας».

Οι μεμονωμένες και σπασμωδικές κινήσεις κάθε φορέα δεν επιφέρουν τα θεμιτά αποτελέσματα, τόνισε καλώντας σε «συστράτευση» δυνάμεων όλων ούτως ώστε να προβλεφθούν τυχών άλλες απώλειες για να τονίσει πως «πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι πλέον για τα πάντα».

Ως προς το ζήτημα αυτό καθ’ αυτό ο ίδιος γνωστοποίησε πως πρόκειται για ειλημμένη απόφαση από πλευράς της Τράπεζας, με το υποκατάστημα να κλείνει σε μία εβδομάδα και από εδώ και πέρα οι πελάτες να εξυπηρετούνται από το ΑΤΜ ή το κατάστημα της Αλεξανδρούπολης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.