Αναζητειται χρυση τομη για τους επαγγελματιες της Δημοτικης Αγορας Κομοτηνης

Με την ανακαίνιση να βρίσκεται στην τελική ευθεία, βρίσκονται σε επαφή με την δημοτική αρχή ώστε αυτή να γίνει όσο πιο «ανώδυνα» γίνεται για όλους

Στην τελική ευθεία για την δημοπράτηση της ανακαίνισης της Δημοτικής Αγοράς Κομοτηνής βρίσκεται ο Δήμος, με τα τεύχη δημοπράτησης να εγκρίνονται από την Οικονομική Επιτροπή.

Μέσω του έργου, που χρηματοδοτείται από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ, θα γίνει ανακαίνιση τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, με την όλη διαδικασία όμως να επηρεάζει σημαντικά τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή στη Δημοτική Αγορά.

Και ενώ η αναγκαιότητα της ανακαίνισης, που έχει καθυστερήσει σημαντικά, αναγνωρίζεται από όλου τους εμπλεκόμενους, η προσαρμογή κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του έργου θα αποτελέσει ένα γρίφο που πρέπει να λυθεί.

Η Δημοτική Αρχή είχε έρθει από την υποβολή ακόμα της πρότασης για την ανακαίνιση στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ, σε επαφή με τους επαγγελματίες, αναγνωρίζοντας πως η συνεργασία με αυτούς είναι το κλειδί για την ολοκλήρωση του έργου.

Συνεχείς οι επαφές με τη Δημοτική Αρχή

Οι επαφές με τη δημοτική αρχή και με τον ίδιο το Δήμαρχο κ. Γιάννη Γκαράνη είναι συνεχείς, σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Κομοτηνής, που είναι και ένας από τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη Δημοτική Αγορά, κ. Βασίλης Ιωαννίδης.

Έχει ήδη μάλιστα δει τα σχέδια για την νέα αγορά, ενώ θεωρεί θετικό πως η Ν. Τσανακλή, που έχει την διαχείριση του κτιρίου, ανακαίνισε πρόσφατα τις τουαλέτες στο χώρο, που είχαν φτάσει σε κακή κατάσταση, και τώρα βρίσκονται στην αναμονή για να προχωρήσει το έργο.

Όσο για το σκέλος που αφορά τους ίδιους, υπάρχουν γενικά προβλήματα για το πώς θα γίνει αυτή η ανακαίνιση, ώστε να υπάρξει η μικρότερη δυνατή όχληση για τους επαγγελματίες, και συνεχίζουν τις επαφές με την δημοτική αρχή, για να βρεθεί η χρυσή τομή που θα τους ωφελήσει όλους.

«Αν υπάρχει καλή θέληση από όλες τις πλευρές πιστεύω πως θα την βρούμε την άκρη», κάτι που θα γίνει μέσα από το διάλογο, ανέφερε, ο κ. Ιωαννίδης, επισημαίνοντας πως η λογική να έρθουν και να τους «πετάξουν έξω», αφηνοντάς τους να βγάλουν άκρη μόνοι τους, δεν περνάει σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο εδώ και μισό αιώνα.

Θεωρεί θετικό πάντως πως ο κ. Γκαράνης είναι συζητήσιμος, και θα βρεθεί στο τέλος λύση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.