Αναβολη μεχρι τις 19 Απριλιου για τη ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ

Δεν παρέστη η Περιφέρεια στη Γενική Συνέλευση της Δευτέρας

Δεν πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της ΔΕΣΜΟΣ τη Δευτέρα 5 Απριλίου, στην οποία τα Επιμελητήρια είχαν καλέσει τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο να παραστεί, αλλά και την Περιφέρεια να ορίσει εκπροσώπους.

Να θυμίσουμε πως μετά τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις για το θέμα των αποφάσεων της ΓΣ της εταιρείας, τα Επιμελητήρια έχουν αυτή τη στιγμή την πλειοψηφία και όρισαν τα 7 από τα 13 μέλη του ΔΣ, καλώντας την Περιφέρεια να ορίσει τα άλλα 6.

Σε πρόσφατη κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων, κάλεσαν την περιφέρεια, και τον Περιφερειάρχη προσωπικά, να προσέλθει στη ΓΣ, ώστε να αποκατασταθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

Τελικά όμως, σύμφωνα με τον προσωρινό Πρόεδρο κ. Παντελή Χαβιαρά, δεν προσήλθαν στην ΓΣ ούτε η Περιφέρεια, έστω και δια εκπροσώπου, ούτε ο τρίτος μέτοχος, το Πανεπιστήμιο, για αυτό και η συνεδρίαση αναβλήθηκε για τις 19 Απριλίου.

Σε αυτή, σε αντίθεση με την πρώτη σύγκληση, το καταστατικό προβλέπει ότι θα γίνει με όποιον δώσει το παρών. Παρόλα αυτά ο κ. Χαβιαράς μετέφερε την ελπίδα τόσο τη δική του όσο και όλων των επιμελητηρίων, πως τελικά θα προσέλθει στη συνεδρίαση η Περιφέρεια, ώστε να λήξει το θέμα και να προχωρήσει η εταιρεία κανονικά.

Προς το παρόν παραμένει προσωρινός πρόεδρος, όμως ελπίζει να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και να οριστεί Διοικητικό Συμβούλιο για το καλό της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.