Αναθεωρωντας τις απαιτησεις σας απο ενα … “el Clasico” – Cafe-Bar & Μore

Τριάντα δευτερόλεπτα… τόσο δε λένε ό,τι χρειάζεται για να ερωτευθείς;

Ίσως να είναι πολλά για να συνειδητοποιήσεις ότι ερωτεύθηκες ένα cafe-bar με το χαρακτήρα του “el Clasico” – Cafe-Bar & Μore.

Είναι σχεδόν βέβαιο, ότι δεν θα χρειαστείτε περισσότερο χρόνο για να συνειδητοποιήσετε ότι αυτό το Cafe-Bar κάνει τη διαφορά στην πόλη της Κομοτηνής. Τουλάχιστον εγώ τόσο χρειάστηκα για να καταλάβω ότι έχει ό,τι ακριβώς ζητάω από ένα τέτοιο μαγαζί. Από την πρώτη στιγμή που μπαίνεις στο “el Clasico” νιώθεις μια αύρα διαφορετικότητας.

Σημείο συνάντησης της επαγγελματικής αλλά και της καλλιτεχνικής Κομοτηνής, ενθουσιάζει με τους φρεσκοαλεσμένους καφέδες του. Οι λάτρεις του καφέ, όπως εγώ, μπορούν να καταλάβουν τη σημασία του!

Η πρώτη εικόνα που αντικρύζει κανείς, μπαίνοντας, είναι αυτή ενός κλασσάτου παγκόσμιου cafe, που σε ταξιδεύει από τη Νέα Υόρκη μέχρι τη Ρώμη και τη Φλωρεντία. Η ζεστασιά του ξύλου και του δέρματος σε συνδυασμό με τη ζεστή ατμόσφαιρα που φροντίζουν να δημιουργήσουν τα μέλη της “οικογένειας” του “el Clasico” σε πείθει.
 
Ίσως είναι οι live βραδιές που λαμβάνουν χώρα κάθε Σάββατο και τις περισσότερες Παρασκευές του χρόνου…

Ίσως ο εξεζητημένος καφές, με τον οποίον ασχολούνται αυστηρά δύο άτομα (και μόνο αυτοί) από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του…

Ίσως ο άρτιος εξοπλισμός, όπως για παράδειγμα ο μοναδικός μύλος άλεσης του espresso, ο οποίος είναι “on demand” αλέθοντας με ακρίβεια μιλιγραμμαρίων τον καφέ που πρόκειται να πιεις, παρέχοντας τον καφέ σε λιγότερα από 30 δευτερόλεπτα από την άλεση έως τη στιγμή που θα τον γευθείς…

Ίσως οι διακριτικοί τζαζ και ροκ ήχοι που σε συνοδεύουν σε κάθε σου στιγμή στο “el Clasico” – Cafe-Bar & Μore…

Ίσως οι αναπαυτικοί του καναπέδες, οι οποίοι γεμίζουν πολλές από τις ώρες της ημέρας μας…

Ίσως η απόλαυση όλων των μεγάλων αθλητικών γεγονότων του πλανήτη σε 64 ιντσών τηλεοράσεις 3D και υψηλής ευκρίνειας…

Ίσως τα μεγάλα μουσικά και θεατρικά events που διοργανώνει, με τα μεγαλύτερα ονόματα από την ελληνική καλλιτεχνική σκηνή…

Ίσως τα αμέτρητα επιτραπέζια παιχνίδια που προσφέρει δωρεάν στους πελάτες του, για μοναδικές στιγμές γέλιου και χαλάρωσης…

Ίσως τα δικά του γλυκά και snacks όπως το σουφλέ με παγωτό και το δικό μου αγαπημένο club sandwich με το κοτόπουλο και τις τεράστιες country πατάτες, συνοδευόμενα από τη “μυστική” πολυσυζητημένη sauce…

Τι άλλο να ζητήσεις από ένα Cafe-Bar που καλύπτει όλες τις απαιτήσεις μου; Και με λένε και απαιτητική…

Αν θα μπορούσα να περιγράψω κάπως το “el Clasico” θα έλεγα ότι πρόκειται για έναν πολυχώρο από εκείνους, που ακόμη και μεγάλες πόλεις της Ελλάδας θα ζήλευαν…
 
Ένας πολυχώρος όπου μπορείς να ξεχαστείς για ώρες με ένα βιβλίο στο χέρι βυθισμένος στη χαλαρή μουσική του ή να οργανώσεις μία επαγγελματική συνάντηση με συνεργάτες και φίλους.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι το πρωί μετατρέπεται σε χώρο συνάντησης εργαζομένων, όπου οι επαγγελματικές, και μη, συζητήσεις δίνουν και παίρνουν. Μαζί με τον πρωινό σας καφέ, έρχεται χωρίς να το παραγγείλετε και ασφαλώς χωρίς χρέωση, ένας συνδυασμός γλυκού και αλμυρού πρωινού snack που αποτελείται από φρεσκοψημένη σπανακόπιτα, τυρόπιτα, ζεστό κρουασάν βουτύρου με γέμιση πραλίνας και σπιτικό κέικ.

Και ξαναρωτάω, τι άλλο μπορείς άραγε να ζητήσεις από ένα Cafe που δείχνει ότι γνωρίζει να ανταμείβει το κοινό του.

Σε ημέρες και ώρες αιχμής, ακόμη και όταν το μαγαζί είναι γεμάτο, θα βρεθεί από το πουθενά μία σερβιτόρα ή ένας σερβιτόρος με περίσσια δόση ευγένειας και με ένα χαμόγελο στα χείλη και θα σας βολέψουν.
 
Σαν κάθε παμπ που σέβεται τον εαυτό της, έτσι και το Cafe-Bar & more “el Clasico” διαθέτει μία αξιόλογη ποικιλία από μπύρες, βαρελίσιες και εμφιαλωμένες, η οποία συνεχώς ανανεώνεται.

Συμβουλή προς ναυτιλομένους… Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε κάποιο από τα υπέροχα αφεψήματα που προσφέρει το μαγαζί. Εγώ επέλεξα μαύρο οργανικό τσάι με αιθέριο έλαιο περγαμόντου, συνοδευμένο από μια φέτα κέικ βανίλια-σοκολάτα. Απολαυστικός συνδυασμός. Εξίσου δυνατή απόλαυση σου δίνει και το τσάι Roibos, οργανικό και αυτό, με γαρύφαλλο κανέλα και εκχύλισμα πορτοκαλιού.

Μην αναφερθώ σε εκείνο το ήσυχο απόγευμα, που είχαμε αράξει με την παρέα σε έναν από τους τεράστιους καναπέδες, σε σχήμα «Π», και παίζαμε το αγαπημένο μας επιτραπέζιο, το “Graffiti”, προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουμε τη μυστική συνταγή του σπέσιαλ ροφήματος με την ονομασία “Cafe el Clasico freddo”. Όπως καταλαβαίνετε, η προσπάθεια ήταν μάταιη… Είναι ένα ρόφημα ασυνήθιστο. Σε ταξιδεύει στην Λατινική Αμερική, ή έστω κάπου μακριά, με το μυστήριο και τα έντονα αρώματα του φρεσκοαλεσμένου espresso να συνοδεύονται από κάτι περιέργως γλυκό. Ρωτήσαμε τόσο την Γεωργία, που βρίσκεται κάθε απόγευμα πίσω από τη μπάρα του μαγαζιού, όσο και τη Βούλα που βρίσκεται εκεί τα πρωινά, να μας αποκαλύψουν κάποια συστατικά από τη συνταγή αλλά.. τζίφος!! Δεν τους πήραμε λέξη… Ομερτά!

Και μετά από όλα αυτά, έρχονται οι Live βραδιές του Σαββατοκύριακου που σε κάνουν να νιώθεις μοναδικά «προνομιούχος». Δεν έχω συναντήσει για να είμαι ειλικρινής, σε καμία πόλη το φαινόμενο να σου παρέχεται η δυνατότητα να απολαύσεις κάθε Σάββατο (και τις περισσότερες Παρασκευές) ένα διαφορετικό μουσικό συγκρότημα. Δεν γνωρίζω πώς μπορεί να έχουν σχεδιάσει το μουσικό τους πλάνο οι άνθρωποι του “el Clasico”, αλλά τόσο η άκρως επιτυχημένη επιλογή όλων των συγκροτημάτων που έχει περάσει έως τώρα από εκεί, όσο και η τόσο εναρμονισμένη αλλαγή από το ένα μουσικό σχήμα στο άλλο κάθε βδομάδα σου δημιουργεί μία απίστευτη αίσθηση πληρότητας.

Ένα Cafe-Bar πραγματικό φαινόμενο, το οποίο ήρθε στην πόλη για να κάνει τη διαφορά, όπως αντιλαμβάνεται κανείς από όλα τα παραπάνω!


Δοκιμάστε το και θα πεισθείτε…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.