Αναστολη των φορολογικων υποχρεωσεων για τις περιοχες της Ροδοπης που κηρυχθηκαν σε κατασταση εκτακτης αναγκης ζητα ο Συλλογος Λογιστων

«Να ισχύσει ό,τι και σε άλλες πυρόπληκτες περιοχές»

Την άμεση ενεργοποίηση αποφάσεων που συνοδεύουν συνήθως την κήρυξη περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έχουν να κάνουν με τις φορολογικές υποχρεώσεις των κατοίκων των πληττόμενων περιοχών ζητά ο Σύλλογος Λογιστών Ν. Ροδόπης.

«Όπως είναι γνωστό από την Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023 η Δημοτική ενότητα Σώστου του Δήμου Ιάσμου με απόφαση της Γενικής γραμματείας Πολιτικής προστασίας έχει  κηρυχθεί σε κατάσταση «ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ» . Επίσης η φωτιά τις τελευταίες ημέρες έχει εξαπλωθεί και συνεχίζει να καίει σπίτια και καλλιεργήσιμες εκτάσεις στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Ροδόπης» τονίζει αρχικά ο Σύλλογος και ζητά από τους αρμόδιους φορείς να ενεργοποιήσουν άμεσα τις σχετικές παρόμοιες  αποφάσεις εφαρμοστέες σε άλλες πυρόπληκτες περιοχές του Ιουλίου το 2023 σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα:

  • Την εφαρμογή του μέτρου αναστολής των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων πυρόπληκτων περιοχών σύμφωνα με το άρθρο 70 του ν.5045/2023 (Α’ 136),
  • Ενεργοποίηση της απόφαση 12456/2.8.2023 διαδικασία χορήγησης εφάπαξ έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως πρώτης αρωγής, έναντι στεγαστικής συνδρομής, σε ιδιοκτήτες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές,
  • Ενεργοποίηση απόφασης Δ.15/Δ’ /71184/2023 σχετικά με την αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, δόσεις και παρατάσεις καταβολών για τους πληγέντες από πυρκαγιές.
  • Παράταση βάση της απόφασης Αρ.1119 ΦΕΚ Β4819/31.7.2023  των προθεσμιών των φορολογικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες από πυρκαγιές με τις ανάλογες σε χρόνο ημερομηνίες υποβολής δηλωτικών αλλά και εξάμηνης αναστολής  πληρωμής υποχρεώσεων.

«Επειδή μένουν λίγες ημέρες για την λήξη των υποχρεώσεων του μηνός  Αυγούστου είναι απαραίτητο οι αποφάσεις αυτές να κοινοποιηθούν άμεσα για τις περιοχές που έχουν πληγεί, αλλά και να ξεκινήσουν  οι διαδικασίες υποβολής αιτημάτων στήριξης των πυρόπληκτων» τονίζει ο Σύλλογος κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.