Αναψε το καμινι της ΕΒΖ στην Ορεστιαδα

Νατάσα Γκαρά, βουλευτής Έβρου «Ο πρώτος καπνός από το φουγάρο του εργοστασίου Ζάχαρης στην Ορεστιάδα αποδεικνύει ότι με πίστη, πείσμα, σχέδιο, επιμονή, συλλογική δουλειά και όραμα, πετυχαίνεις τον στόχο»

Άναψε  και πάλι,  τη Δευτέρα, το καμίνι στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ στην Ορεστιάδα, σηματοδοτώντας την επαναλειτουργία του εργοστασίου, η οποία για την φετινή καμπάνια αναμένεται να διαρκέσει λίγο περισσότερο από 20 μέρες.
 
Την προσεχή Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου αναμένεται να βγει η πρώτη ποσότητα ζάχαρης, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας Πέτρου Χασανίδη, μέλος στο σωματείο των εργαζομένων στην ΕΒΖ, στον Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων «η φετινή παραγωγή συνολικά θα ξεπεράσει ίσως και τους 80.000 τόνους, αφού στην ευρύτερη περιοχή οι καιρικές συνθήκες δεν δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα στους περίπου 100 παραγωγούς».
 

Νατάσα Γκαρά «Η λειτουργία του εργοστασίου είναι ένα ακόμη μεγάλο βήμα για τη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής, της απασχόλησης και της βιομηχανίας»

 
Την επαναλειτουργία του εργοστασίου χαιρέτησε σε ανάρτησή της η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, γράφοντας πως « Ο πρώτος καπνός από το φουγάρο του εργοστασίου Ζάχαρης στην Ορεστιάδα αποδεικνύει ότι με πίστη, πείσμα, σχέδιο, επιμονή, συλλογική δουλειά και όραμα, πετυχαίνεις τον στόχο. Η λειτουργία του εργοστασίου, σε πείσμα των καιρών, των αμφισβητήσεων και των πολλαπλών εμποδίων που υπερκεράστηκαν, είναι ένα ακόμη μεγάλο βήμα για τη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής, της απασχόλησης και της βιομηχανίας, με πολλαπλά και πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική κοινωνία και οικονομία του Έβρου. Βήμα βήμα ξαναχτίζουμε. Συγχαρητήρια σε όλους όσους πίστεψαν στο εγχείρημα αυτό, συνέβαλαν και εργάστηκαν. Εύχομαι καλή καμπάνια και του χρόνου με μεγαλύτερη παραγωγή και επέκταση δραστηριοτήτων. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Καλή δουλειά σε όλους και όλες».
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.