Αναμονη για τη δημοπρασια των μπανγκαλοους στο Φαναρι

Η εκμίσθωση λήγει, όμως ακόμα δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία δημοπρασίας για τη νέα περίοδο

Αναμονή υπάρχει ακόμα για την δημοπρασία των bungalows στην ακτή Φαναρίου από το Δήμο Κομοτηνής, μιας και ακόμα δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την δημοπράτησή τους.

Να θυμίσουμε πως ο τελευταίος διαγωνισμός για τα bungalows είχε γίνει το Φεβρουάριο του 2020, με την συμμετοχή και το ενδιαφέρον να είναι πολύ μεγάλο για την εκμίσθωσή τους, που αρχικά ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει για 2 έτη, όμως τελικά λόγω πανδημίας πήρε παράταση και ολοκληρώνεται φέτος.

Για αυτό και η προσμονή είναι μεγάλη τόσο από τους νυν εκμισθωτές όσο και από επίδοξους για το χρόνο διεξαγωγής της δημοπρασίας, που φαίνεται να καθυστερεί, μιας και η απόφαση για την εκ νέου εκμίσθωση πρέπει αρχικά να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο βρίσκεται στη λήξη του με το νέο να ορκίζεται στα μέσα Δεκεμβρίου και να αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου.

Αφού λοιπόν εγκριθεί, θα πρέπει η Οικονομική Επιτροπή να εγκρίνει τους όρους, και να γίνει η ανοιχτή δημοπρασία, που όπως πληροφορούμαστε, φέτος θα γίνει σε δύο μέρη, με τη μία μέρα να κατατίθενται τα δικαιολογητικά συμμετοχής από τους ενδιαφερόμενους, και την επόμενη να γίνεται η διαδικασία της δημοπρασίας, ώστε να μην υπάρχουν οι καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες χρονιές.

Τρείς κατηγορίες για τα bungalows

Τα εν λόγω διαμερίσματα (bungalows) χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες Α΄, Β΄ και Γ΄ ανάλογα με τη θέση στην οποία βρίσκονται.

Οι τιμές εκκίνησης για κάθε μισθωτική περίοδο, διάρκειας ενός χρόνου, ορίζονται ανάλογα με την κατηγορία που ανήκουν τα bungalows.

Το 2020 αυτές ήταν για την Α΄ κατηγορία στο ποσό των 2.250 ευρώ, για τη Β΄ κατηγορία στο ποσό των 1.900 ευρώ, και για την Γ΄ κατηγορία στο ποσό των 1.500, όμως κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας, ιδιαίτερα για την Α κατηγορίας, οι τιμές ανέβηκαν δραματικά, φτάνοντας και τα 6.000 ευρώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.