Αναμεινατε στο ακουστικο σας… για τη Shelman

Η αναστολή των πλειστηριασμών πάγωσε την, ήδη περιορισμένη, κινητικότητα στο θέμα της επαναλειτουργίας της εταιρείας

Το τέλος της πανδημίας φαίνεται πως θα πρέπει να περιμένουμε για να υπάρξει κινητικότητα στο θέμα της Shelman, το οποίο έχει παγώσει όχι μόνο λόγω αδυναμίας εξεύρεσης λύσης στη χρηματοδότηση της αγοράς της πάλαι ποτέ κραταιάς εταιρείας, αλλά και γιατί αντικειμενικά, ακόμα και αν υπήρχε πρόθεση αγοράς, οι πλειστηριασμοί έχουν ανασταλεί.

Αυτό, σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα που έχει δημιουργήσει η πανδημία στην οικονομία, λειτουργεί ανασχετικά για την πολυπόθητη επαναλειτουργία της επιχείρησης, που έχει προαναγγελθεί πολλές φορές από το 2015 που έκλεισε η εταιρεία μέχρι σήμερα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης είχε μιλήσει για την επαναλειτουργία της επιχείρησης αρκετές φορές. Επιχείρηση άλλωστε που ασχολείται στο χώρο της ξυλείας, η EPS Woods, έχει επιδείξει ζωηρό ενδιαφέρον, όμως φαίνεται πως το θέμα «πάγωσε» λόγω ζητημάτων που προέκυψαν για τον δανεισμό της επιχείρησης από την Αναπτυξιακή τράπεζα.

Στο μεταξύ η πανδημία έχει επηρεάσει τόσο την οικονομία, κάνοντας πιο δύσκολο το οποιοδήποτε «άνοιγμα» υπό τις παρούσες συνθήκες όσο και τους πλειστηριασμούς. Από τις 5 Δεκεμβρίου 2016, ο σύνδικος πτώχευσης της εταιρείας βγάζει την επιχείρηση σε πλειστηριασμό κάθε εβδομάδα, ώστε να γίνει η αγορά στη σύνολό της (εγκαταστάσεις και μηχανήματα). Για χρόνια, παρόλο που βελτιώθηκαν και οι όροι, και υπήρχε το ενδιαφέρον της EPS Woods, δεν ευοδώθηκε η πώληση, ενώ η πανδημία έφερε και αναστολή όλων αυτών των πλειστηριασμών.

Ενώ λοιπόν ελπίδα όλων είναι, όπως ανέφερε ο συνήγορος των εργαζομένων της Shelman κ. Γιώργος Κυμπαρίδης, ότι το ενδιαφέρον που είδαν να υπάρχει όλο το προηγούμενο διάστημα, θα μεταφραστεί σε εξαγορά του εργοστασίου, ακόμα και αν όλα τα θέματα της χρηματοδότησης λυθούν, δεν μπορεί να προχωρήσει η αγορά, αν δεν επανεκκινήσουν όλες οι διαδικαστικές πράξεις. «Έχουν τελματώσει οι όποιες διαδικασίες, και περιμένουμε να μάθουμε από τον σύνδικο πότε θα υπάρξει πρόοδος» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως υπάρχει ένα δεδηλωμένο ενδιαφέρον, το οποίο δεν έχει πάψει να υφίσταται.

Φυσικά υπάρχει πάντα επιφυλακτικότητα, λόγω και της μεγάλης καθυστέρησης που έχει υπάρξει για την πώληση της Shelman, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή για να ληφθούν αποφάσεις οικονομικού επιπέδου, όταν όλη η οικονομία αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες, και δεν λαμβάνονται ευκολά ρίσκα, χωρίς να υπάρχει μια εξασφάλιση για την βραχυπρόθεσμη αλλά και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα μιας επιχείρησης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.