Ανακοινωση με πολλες «αιχμες» απο τους εργαζομενους της ΕΝΚΛΩ

Καταγγέλλουν καθυστερήσεις και πρακτικές μεθόδευσης κατά του σχεδίου εξυγίανσης της πάλαι ποτέ κραταιάς βιομηχανίας

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανακοίνωση που εξέδωσαν και συνυπογράφουν οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΝ ΚΛΩ, μεταξύ των οποίων και αυτοί του εργοστασίου της Κομοτηνής.
 
Στην ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι με αφορμή την ολοκλήρωση της επιθεώρησης των εγκαταστάσεων της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας καταγγέλλουν καθυστερήσεις από πλευράς της συνδίκου πτώχευσης, καθώς και πρακτικές που αντιτίθενται στο σενάριο της εξυγίανσης της πάλαι ποτέ κραταιάς βιομηχανίας, προς όφελος όσων επιθυμούν την απαξίωση των υφιστάμενων υποδομών και την τμηματική τους εκποίηση, την ώρα που υπάρχει ενεργό επενδυτικό ενδιαφέρον για το σύνολο των υποδομών της βιομηχανίας.
 
Οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΝΚΛΩ υπογραμμίζουν για ακόμα μία φορά ότι τάσσονται τεθεί υπέρ ενός σχεδίου επανεκκίνησης της παραγωγή στην ΕΝΚΛΩ, τονίζοντας πως βρίσκονται εν αναμονή των κινήσεων και των υπολοίπων πιστωτών στις τελευταίες εξελίξεις. 

«Η απάντηση στην πλήρη απαξίωση δεν είναι “άντε να τα εκποιήσουμε όλα κομμάτι, κομμάτι”, αλλά η δημιουργική, όπου είναι ακόμη δυνατόν, αξιοποίηση τους» 

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: 
 
Σήμερα 24/2/2017 ολοκληρώθηκε η επιθεώρηση των εγκαταστάσεων της ΕΝ ΚΛΩ από το Επενδυτικό Ταμείο AiglonSLP το οποίο μας έχει κοινοποιήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον του σχετικά με εγκαταστάσεις της ΕΝ ΚΛΩ στο πλαίσιο που ορίζει ο Πτωχευτικός Κώδικας. 
 
Η ολοκλήρωση της επιθεώρησης, δυστυχώς για εμάς, ολοκληρώνεται τέσσερις μήνες και πλέον από τότε που κοινοποιήθηκε το ενδιαφέρον του Επενδυτικού Ταμείου. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πως για μια διαδικασία που απαιτεί τρεις- τέσσερις ημέρες δεν βρέθηκε χρόνος από την κυρία σύνδικο πτωχεύσεως ώστε να ολοκληρωθεί αυτή άμεσα μετά την εκδήλωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος, ενώ στο ίδιο διάστημα των τεσσάρων μηνών συμβαίνουν τα εξής :
 
1. Επισκέψεις στα εργοστάσια μεταπρατών, συνοδεία συνδίκου που ενδιαφέρονται να αγοράσουν μέσω πλειστηριασμών κομμάτι, κομμάτι μηχανολογικό εξοπλισμό εργοστασίων. Την Δευτέρα 20/2/2017 εκποιήθηκε μέρος μηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου της ΕΝ ΚΛΩ “Δούδος” στη Θεσσαλονίκη. Για τον πλειστηριασμό αυτόν τόσο οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαν εκφράσει γραπτώς την διαφωνία τους ήδη από τον Οκτώβριο του 2016, όσο και το Ι.Κ.Α όπως έχουμε πληροφορηθεί.
2. Να «απαγορεύεται» η παρουσία πρώην εργαζομένων στους προς επιθεώρηση εργοστασιακούς χώρους από την κυρία σύνδικο για την πρόληψη τυχόν επεισοδίων!! Επεισόδια οι πρώην εργαζόμενοι δε έχουν κάνει ποτέ ,αντίθετα πάντα φρόντιζαν να μην πλημμυρίζουν οι βιομηχανικοί χώροι!!
3. Να ειδοποιούνται πρώην συνάδελφοι μας να εργαστούν στην αποξήλωση μηχανημάτων που πλειστηριάζονται, την ίδια στιγμή που οι πάντες γνωρίζουν ότι και επιχειρησιακός σχεδιασμός για την λειτουργία κάποιων εγκαταστάσεων υπό νέο εταιρικό καθεστώς υπάρχει και επενδυτικό ενδιαφέρον στα πλαίσια της Πτωχευτικής διαδικασίας έχει εκφραστεί.
4. Κυβέρνηση, το σύνολο των φορέων των πόλεων μας, οι Περιφέρειες, οι Επαγγελματικοί Σύλλογοι, Συνδικαλιστικά Σωματεία, Εκκλησία, τοπικοί Βουλευτές και κυρίως η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, στηρίζει τον αγώνα μας ώστε να επανακάμψουν βιώσιμες θέσεις εργασίας στις πόλεις μας.
 
Αυτό που παρατηρούμε έως τώρα είναι ότι επιδεικνύεται, η μέγιστη «επιμέλεια» όσον αφορά την διενέργεια πλειστηριασμών , η συστηματική προσπάθεια εμφάνισης δήθεν προβλημάτων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού που τελικά βλάπτει την χώρα και όχι μόνο τους πρώην εργαζόμενους και τέλος μέσω της καθυστέρησης των διαδικασιών η βέβαιη απαξίωση των εγκαταστάσεων της πτωχυμένης ΕΝΚΛΩ. Είναι ήδη θλιβερή η εικόνα κάποιων εγκαταστάσεων της ΕΝΚΛΩ που μέρα με την μέρα καταρρέουν. Η απάντηση στην πλήρη απαξίωση δεν είναι «άντε να τα εκποιήσουμε όλα κομμάτι, κομμάτι», αλλά η δημιουργική, όπου είναι ακόμη δυνατόν, αξιοποίηση τους.
 
Περιμένουμε να δούμε την αντίδραση και των υπολοίπων πιστωτών σε όλα τα παραπάνω, μιας και ο καθένας οφείλει να φροντίζει για τα δικά του συμφέροντα. Ως τώρα πάντως οι μόνοι που ευνοούνται από την παραπάνω κατάσταση είναι οι γνωστοί σε όλους μας μεταπράτες (βλέπε κοράκια).
 
Οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΝ ΚΛΩ έχουν περάσει τόσα πολλά τα τελευταία χρόνια ώστε να μην παραιτούνται τόσο εύκολα όσο κάποιοι-κάποιες επιθυμούν, γιατί γνωρίζουν ότι «ότι είναι δήθεν νόμιμο δεν είναι σίγουρα και ηθικό».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.