Ανακληση των εγκρισεων της «Ελληνικος Χρυσος» στις Σκουριες

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ: «Δικαίωση των αγώνων των κατοίκων της περιοχής»

Την προσωρινή διακοπή των εργασιών της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.
Ο κ. Σκουρλέτης σε δήλωσή του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε ότι η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός έχει παραβεί τους όρους των τεχνικών μελετών και γι' αυτό το λόγο το υπουργείο αποφάσισε την ανάκληση των εγκρίσεων των μελετών αυτών. Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά επισήμανε η διακοπή αυτή μεταφράζεται σε «προσωρινό σταμάτημα» των εργασιών της εταιρείας μη παραλείποντας να τόνισε πως οι επενδύσεις είναι απαραίτητες στην Ελλάδα αλλά πρέπει να σέβονται τους όρους στους οποίους έχουν δεσμευθεί έτσι ώστε να μην θίγουν το δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη τον κ. Σκουρλέτη για την προσπάθειά του και σχολιάζοντας την απόφαση για τις Σκουριές είπε χαρακτηριστικά ότι «όταν υπάρχει βούληση, υπάρχει και ο τρόπος».
Με την δημοσιοποίηση της απόφασης το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνεται πως η ανάκληση των σχετικών τεχνικών μελετών «δικαιώνει τον αγώνα τον κατοίκων ενάντια στο οικονομικό, οικολογικό και κοινωνικό έγκλημα που συντελείται στην περιοχή».
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η απόφαση του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης για διακοπή των εργασιών στις Σκουριές, ύστερα από ανάκληση των σχετικών τεχνικών μελετών, δικαιώνει τον αγώνα των κατοίκων ενάντια στο οικονομικό, οικολογικό και κοινωνικό έγκλημα που συντελείται στην περιοχή.

Στον αντίποδα αυτής της καταστροφικής επένδυσης, θα πρέπει να αναπτυχθεί ένα πρόγραμμα κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής ανασυγκρότησης της περιοχής, που θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένου του τομέα των εξορύξεων και ιδιαίτερα των αποκαταστάσεων, και θα σέβεται τις κοινωνικές ανάγκες, την προστασία του περιβάλλοντος και τις τοπικές παραγωγικές δραστηριότητες.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.