Αναδρομικα 15 ευρω τον μηνα για τις επικουρικες

Από την επόμενη βδομάδα περίπου 200.000 συνταξιούχοι θα δουν μικρές αυξήσεις

Αύξηση – ψίχουλα της τάξης των 15 ευρώ κατά μέσο όρο θα δουν στις επικουρικές συντάξεις τους την ερχόμενη εβδομάδα οι συνταξιούχοι των οποίων οι συντάξεις ψαλιδίστηκαν από τον νόμο Κατρούγκαλου.
 
Και επίσημα την Τετάρτη το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοίνωσε ότι με την πληρωμή των επικουρικών συντάξεων Μαΐου, την Πέμπτη 3 Μαΐου, και εφεξής, η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης του Ν. 3986/2011 υπέρ του ΑΚΑΓΕ θα υπολογίζεται στα καταβαλλόμενα ποσά συντάξεων του ΕΤΕΑΕΠ (επικουρικό).
 
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από την επόμενη βδομάδα περίπου 200.000 συνταξιούχοι θα δουν μικρές αυξήσεις στις επικουρικές τους συντάξεις, αφού πλέον η παρακράτηση θα γίνεται στο πραγματικό ποσό που εισπράττουν από το ΕΤΕΑΕΠ. Από το υπουργείο Εργασίας τονίζεται, επίσης, ότι τα αναδρομικά ποσά για όσες περιπτώσεις συνταξιούχων προκύπτουν επιστροφές θα πιστωθούν το επόμενο διάστημα απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων συνταξιούχων, χωρίς να χρειάζεται η υποβολή αιτήσεων, ούτε άλλη ενέργεια εκ μέρους τους.
 
Συνολικά θα διατεθούν 55 εκατ. ευρώ για 200.000 συνταξιούχους. Δηλαδή την αναδρομική επιστροφή εισφορών δικαιούνται μόνο το 16% των συνταξιούχων του επικουρικού υπερταμείου (ΕΤΕΑΕΠ).
 
Τα στοιχεία δείχνουν πως στους δικαιούχους ανήκουν συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι, πρώην εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ, τραπεζοϋπάλληλοι της Αγροτικής, τελωνειακοί όπως επίσης και χιλιάδες άλλες μεμονωμένες περιπτώσεις συνταξιούχων από άλλα επικουρικά ταμεία που εντάχθηκαν στο ΕΤΕΑΕΠ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.