Αμεση καταβολη των ενισχυσεων της ΔΕΘ ζητουν οι κτηνοτροφοι της Ροδοπης

Ώστε να αγοράσουν απευθείας από τους παραγωγούς τις ζωοτροφές, πριν αυτές πάνε στους εμπόρους

Την παρέμβαση της διακομματικής στον πρωθυπουργό, για άμεση καταβολή της όποιας ενίσχυσης για τους κτηνοτρόφους, ώστε να αγοράσουν κατευθείαν τις ζωοτροφές από τους παραγωγούς πριν αυτές πάνε στους εμπόρους, ζητούν οι κτηνοτρόφοι της Ροδόπης.

Να σημειωθεί πως κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει πακέτο στήριξης 100 εκατ. ευρώ περίπου υπέρ των κτηνοτρόφων, αξιοποιώντας τα εναπομείναντα ευρωπαϊκά κονδύλια του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, με στόχο την ενεργοποίηση έκτακτου μέτρου για τους παραγωγούς που έχουν πληγεί περισσότερο από τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, ύψους 86 εκατ. ευρώ, που θα συμπληρωθούν με εθνικά.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Κοσουτζής, οι κτηνοτρόφοι ζητούν από τη Διακομματική, η Πρόεδρος της οποίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη βρίσκεται αυτές τις μέρες στην περιοχή μας μαζί με μέλη της, να παρέμβουν στον Πρωθυπουργό ώστε να γίνει άμεσα, η χρηματική διανομή που θα αναγγείλει στην ΔΕΘ, πριν φύγουν οι ζωοτροφές από το χωράφι.

Έτσι οι ζωοτροφές δεν θα οδηγηθούν στους εμπόρους που στη συνέχεια θα μεταπωλήσουν τις ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους, αλλά θα αγοράσουν κατευθείαν οι παραγωγοί.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αυτή την περίοδο έχουμε το καλαμπόκι, το οποίο βρίσκεται ακόμα στα χέρια των παραγωγών, και θα μπορούσε να διατεθεί απευθείας, ώστε και οι τιμές να είναι καλύτερες, αλλά και να μείνει στην περιοχή.

Αυτό θα ήταν προς ενίσχυση της χειμαζόμενης κτηνοτροφίας στην Ροδόπη, όπου, όπως έχουμε αναφέρει και παλιότερα, πολλοί κτηνοτρόφοι εγκαταλείπουν το επάγγελμα, ενώ άλλοι έχουν αναγκαστεί να προχωρήσουν σε μείωση των κοπαδιών τους για να μπορέσουν να ανταπεξέρθουν στα συνεχώς αυξανόμενα κόστη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.