Αλλαγη ημερομηνιας λειτουργιας Λαικης Αγορας Κομοτηνης

Λόγω της αργίας των Θεοφανίων

Την μεταφορά της ημέρας διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς της Κομοτηνής, λόγω της επίσημης αργίας (γιορτή των Θεοφανίων) το Σάββατο 6 Ιανουαρίου του 2024 ανακοίνωσε η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με την απόφασή της η διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς, μεταφέρεται την προσεχή Παρασκευή 5 Ιανουαρίου.

Οι παραπάνω αλλαγές πραγματοποιούνται σύμφωνα τις διατάξεις της παρ. 2, του άρθρου 29, του Ν.4849/21 (ΦΕΚ 207/05.11.2021,τεύχοςΑ’), και τον κανονισμό λειτουργίας λαϊκών αγορών του Δήμου Κομοτηνής.

Σε ισχύ η υποχρεωτική αποδοχή πληρωμών με POS

Υπενθυμίζουμε πως με την έλευση του νέου έτους ξεκίνησε και η υποχρεωτική εφαρμογή της χρήσης μηχανημάτων Pos, για την αποδοχή πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

Ειδικότερα όλοι, οι πωλητές που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές, στα πανηγύρια αλλά και στα Κυριακάτικά παζάρια, από την 1η του Γενάρη και εφεξής υποχρεούνται να αποδέχονται τόσο πληρωμές με κάρτες (χρεωστικές και πιστωτικές), όσο και υπηρεσίες άμεσης πληρωμής με μεταφορά χρηματικών ποσών μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών, όπως η υπηρεσία I.R.I.S. online payments.

Για την απαραίτητη προσαρμογή στο μέτρο, έχει δοθεί ένα περιθώριο χρόνου στους νέους υπόχρεους, ώστε να εφοδιαστούν με τα τερματικά POS, από 1η Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου 2024. Ωστόσο, διευκρινίζεται ότι κυρώσεις την περίοδο αυτή (πρόστιμα κ.λπ.) αναστέλλονται στους νέους υπόχρεους εφόσον αποδεδειγμένα έχουν προμηθευτεί τερματικά αποδοχής καρτών έως και 31.01.2024 και τελούν εν αναμονή για την εγκατάστασή του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.