Ακομα ενα αιολικο εγκριθηκε στη Ροδοπη

Στα σύνορα με τη Βουλγαρία, σε απόσταση 1,7 χιλιομέτρων από τη Βυρσίνη

Την έγκρισή της στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εγκατάσταση Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στη θέση «ΤΣΟΛΙΑΣ» της Δ.Ε. Οργάνης, του Δήμου Αρριανών έδωσε η αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Ο Σταθμός θα είναι συνολικής ονομαστικής ισχύος 29,4 MW και θα αποτελείται από επτά ανεμογεννήτριες ονομαστικής ισχύος 4,2MW έκαστη, τύπου Vestas V150.

Οι συγκεκριμένες ανεμογεννήτριες είναι τριών πτερυγίων, οριζοντίου άξονα, τα πτερύγια τους έχουν μήκος 73,7 μέτρα περίπου και η διάμετρος του ρότορα είναι 150 μέτρα, με την όλη διάταξη να στηρίζεται σε πυλώνα ύψους 155 μέτρων.

Η περιοχή εγκατάστασης του Αιολικού βρίσκεται εντός των ορίων Ζώνης Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) του Δικτύου Natura 2000, όμως στις περιοχές αυτές επιτρέπεται η χωροθέτηση αιολικών εγκαταστάσεων, με την υποβολή της αντίστοιχης Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης.

Ο κοντινότερος οικισμός στο αιολικό πάρκο είναι η Βυρσίνη, που βρίσκεται 1.730 μέτρα από την πλησιέστερη ανεμογεννήτρια, ενώ οι οικισμοί Μυρτίσκης και Χλόης βρίσκονται πάνω από 5 χιλιόμετρα από το αιολικό Πάρκο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πάρκο είναι κυριολεκτικά οριοθετημένο στα σύνορα με τη Βουλγαρία, με τον κοντινότερο οικισμό από τη Βουλγαρική πλευρά, το Τσερνίτσεβο, να βρίσκεται 2,46 χιλιόμετρα από την πλησιέστερη ανεμογεννήτρια.

Να σημειωθεί πως το έργο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την αρμόδια επιτροπή, με μόνο μειοψηφών τον κ. Νίκο Αργυρίου από την παράταξη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.