Ακαρπη η προσπαθεια των εργαζομενων της ΕΝ.ΚΛΩ. να συναντησουν τον πρωθυπουργο

Με άδεια τα χέρια ξεκίνησαν το δρομολόγιο της επιστροφής για την Κομοτηνή οι εργαζόμενοι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, που μαζί με συναδέλφους τους από την Αλεξανδρούπολη και άλλες περιοχές της Ελλάδας, είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το απόγευμα έξω από το ξενοδοχείο Grand Hotel Egnatύa, όπου θα ελάμβανε χώρα η ομιλία του πρωθυπουργού. Μετά τη συνάντησή τους με τον κ. Πεταλωτή και το διευθυντή του ΟΑΕΔ, κ. Ηλία Κικίλια την Παρασκευή στην Κομοτηνή, όπου δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις, που τους δόθηκαν, ζήτησαν και την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό στην Αλεξανδρούπολη. «Μας έχουν κοροϊδέψει όλοι», ήταν τα λόγια του κ. Ιωάννη Καραστογιάννη, μέλους του Σωματείου Εργαζομένων της FANCO, κατά την άφιξή τους στο χώρο. «Αυτή τη στιγμή», συνέχισε, «είμαστε στο έλεος, δεν υπάρχει κάποια αισιοδοξία. Ήρθε το Μάιο στην Κομοτηνή, εξήγγειλε ότι θα λυθεί το θέμα, αλλά ήδη μετά από πέντε μήνες βρισκόμαστε ακόμη όμηροι. 1⁄4μηροι μέχρι πότε; Ούτε απολυμένοι, ούτε εργαζόμενοι. Περιμένουμε να συναντηθούμε με τον πρωθυπουργό, αλλά δε γνωρίζουμε αν θα μας δεχτεί».

 

Παρέμβαση της αστυνομίας, για να εμποδιστεί η είσοδος των εργαζομένων στο χώρο της ομιλίας

 

Και πράγματι, η προσπάθεια των εργαζομένων κατά την άφιξη του πρωθυπουργού στο ξενοδοχείο δεν ευοδώθηκε. Παρά τις εκκλήσεις τους, το όχημα, που τον μετέφερε, δε σταμάτησε, για να ακούσει ο ίδιος τους εργαζόμενους. Μάλιστα, επικράτησε και ένταση σε αυτό το σημείο και χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας, προκειμένου να παρεμποδίσει την είσοδο των εργαζομένων στους χώρους του ξενοδοχείου. Οι τελευταίοι εκδήλωσαν την οργή τους, αλλά αρκέστηκαν σε συνθήματα και ειρωνικά χειροκροτήματα, χωρίς να προχωρήσουν σε περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης. Παρέμειναν, εντούτοις, στις θέσεις τους μέχρι το τέλος της ομιλίας του πρωθυπουργού, προκειμένου να συναντηθούν μαζί του κατά την έξοδο του.

 

Δεν καρποφόρησαν ούτε οι πρωτοβουλίες του Άρη Γιαννακίδη

 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Παπανδρέου δεν αναφέρθηκε στο ζήτημα της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, παρά την προηγούμενη μνεία, που έκανε για το ζήτημα κατά το χαιρετισμό του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, κ. Άρης Γιαννακίδη. Ο κ. Γιαννακίδης, μάλιστα, είχε και σύντομη συνομιλία με τους εργαζόμενους μετά τη λήξη της εκδήλωσης, καλούμενος να μεσολαβήσει, για να υπάρξει μια συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό κατά την έξοδο του. Παρ’ όλα αυτά δεν κατέστη δυνατή η συνάντηση, αφού το όχημα, που μετέφερε τον κ. Παπανδρέου, δεν σταμάτησε ούτε αυτή τη φορά μπροστά στο χώρο, που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι οι εργαζόμενοι.

 

Ομάδα εργαζομένων προσέγγισε και συνομίλησε με τον πρωθυπουργό

 

Κατά τη διάρκεια, ωστόσο, της παραμονής του στο ξενοδοχείο, λίγο μετά τη λήξη της ομιλίας του, ολιγομελής ομάδα εργαζομένων κατάφερε να τον προσεγγίσει και να του ζητήσει να συζητήσουν για το θέμα. 1⁄4πως μας δήλωσε η κ. Στογιαντσάκη, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων των Κλωστηρίων Ροδόπης, που μετείχε σε αυτή τη σύντομη συνάντηση, «ο πρωθυπουργός μας εξέφρασε τη διάθεσή του να λύσει το πρόβλημά μας και ότι καταβάλουν προσπάθειες μετά το κώλυμα με την Εμπορική, αφού έχει εκτεθεί και ο ίδιος, μετά τις εξαγγελίες του, όταν ανέβηκε στην Κομοτηνή. Δε μας είπε τίποτα άλλο, μόνο ότι προσπαθεί να το λύσει». Περαιτέρω η κ. Στογιαντσάκη, τόνισε ότι «εμείς αυτό, που περιμέναμε ήταν να ακούσουμε μια απάντηση στην κεντρική ομιλία του πρωθυπουργού, αλλά δυστυχώς δεν τη λάβαμε. Ο κ. Γιαννακίδης από την πλευρά του έκανε πολύ καλά, που του υπενθύμισε το πρόβλημά μας. Πλέον, συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις και
ό,τι μπορούμε να κάνουμε, μέχρι να μας δώσουν μια λύση, όποια κι αν είναι αυτή, ώστε να ξέρουμε τι θα κάνουμε, να ξέρουμε το αύριο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.