Αιτησεις εως τη Δευτερα 12 Μαρτιου

Έντονο φαίνεται πως είναι το ενδιαφέρον για την προκήρυξη της Τραπέζης της Ελλάδος, καθώς στην αναβαθμισμένη ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου, το σχετικό ΦΕΚ (7/16-1-2007) είναι το δημοφιλέστερο. Η προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων για τις 128 θέσεις Πανεπιστημιακής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν προκηρυχθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος, οι οποίες θα καλυφθούν με γραπτό διαγωνισμό, λήγει την επόμενη Δευτέρα 12 Μαρτίου. Στην Τράπεζα θα τοποθετηθούν 58 άτομα κλάδου ΠΕ Ταμιακού – λογιστικού και 70 άτομα κλάδου ΔΕ ταμιακού – λογιστικού.

Προϋποθέσεις

Οι ενδιαφερόμενοι για την κατηγορία ΠΕ πρέπει να έχουν γεννηθεί κατά τα έτη από 1972 έως και 1986 (δηλαδή να είναι ηλικίας από 21 έως και 35 ετών), ενώ οι υποψήφιοι της κατηγορίας ΔΕ θα πρέπει να έχουν γεννηθεί κατά τα έτη 1972 έως και 1989 (18 έως και 35 ετών).

Οι υποψήφιοι ΠΕ κατηγορίας θα πρέπει να έχουν πτυχίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε Τμήματος ΑΕΙ της ημεδαπής, περιλαμβανομένων και των πτυχίων ή διπλωμάτων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) και των Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ή ισότιμων Σχολών της αλλοδαπής.

Για τους υποψηφίους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ζητείται οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος Δευτεροβάθμιας ή Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ημεδαπής, ή ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής.

Για την κάλυψη των θέσεων κλάδων ΠΕ κατηγορίας, γίνονται επίσης δεκτοί: Κάτοχοι πτυχίων ή διπλωμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν αποκτηθεί σε χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στους οποίους έχει χορηγηθεί πράξη αναγνώρισης επαγγελματικής ισοτιμίας από το (Σ.Α.Ε.Ι.) Συμβούλιο, του άρθρου 10 του Π.Δ. 165/2000 ΦΕΚ (149 Α΄) όπως ισχύει κάθε φορά.

Για την κάλυψη των θέσεων κλάδων ΠΕ και ΔΕ κατηγορίας γίνονται επίσης δεκτοί; Κάτοχοι τίτλων Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν αποκτηθεί σε χώρε ς- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στους οποίους έχει χορηγηθεί το δικαίωμα άσκησης απόφαση αναγνώρισης επαγγελματικής εκπαίδευσης που χορηγείται από την Διεύθυνση Επαγγελματικών Δικαιωμάτων και Ισοτιμιών (Σ.Ε.Α.Τ.Ε.Κ.) του Ο.Ε.Ε.Κ. (άρθρο 13 του Π.Δ. 231/1998 ΦΕΚ 178 Α).


Για όλες τις θέσεις των κατηγοριών ΠΕ και ΔΕ απαιτείται η γνώση Χειρισμού Η/Υ σε βασικό επίπεδο, στα αντικείμενα α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων, γ) υπηρεσιών Διαδικτύου (βλ. Παράρτημα Δ΄). Παράλληλα για τις θέσεις της κατηγορίας ΠΕ απαιτείται η άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας και για τις θέσεις της κατηγορίας ΔΕ απαιτείται η πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

Οι αιτήσεις

Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, οι υποψήφιοι υποβάλλουν σχετική αίτηση με το ειδικό έντυπο «Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση», μόνο ταχυδρομικώς επί αποδείξει, σε ειδικό φάκελο ΑΣΕΠ Post που διανέμεται από το ΕΛ.ΤΑ. στην ακόλουθη διεύθυνση: Α.Σ.Ε.Π. Προκήρυξη 1Γ/2007 Ταχυδρομική Θυρίδα: 14308 Τ.Κ. 11510 Αθήνα.

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι της Κατηγορίας ΔΕ, το «ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ 173». Οι υποψήφιοι και των δύο κατηγοριών υποβάλλουν επιπλέον και το «ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ 021».


Τα έντυπα των αιτήσεων διατίθενται από τα Καταστήματα των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και Επαρχείων καθώς και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Το ΦΕΚ της προκήρυξης διατίθενται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Μάρνη 8, Αθήνα), και από τους υπολόγους του Εθνικού Τυπογραφείου σε όλες τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας.

Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων και στο Διαδίκτυο, στον ηλεκτρονικό τόπο του Α.Σ.Ε.Π. (Έντυπα Υποβολής Αιτήσεων).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.