Αιτησεις απο 20/8 για τους 670 Λιμενοφυλακες

«Μαγνητίζουν» τους υποψηφίους όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών που θέλουν να καταταγούν στο Λιμενικό Σώμα οι 670 θέσεις για Λιμενοφύλακες, οι οποίες θα καλυφθούν ύστερα από γραπτό διαγωνισμό.

Η υποβολή αιτήσεων ξεκινά στις 20 Αυγούστου και θα συνεχιστεί έως τις 8 Σεπτεμβρίου, ενώ όσοι πληρούν τα προσόντα θα πρέπει να «περάσουν» με επιτυχία τις αθλητικές εξετάσεις, προκειμένου να συμμετάσχουν στη γραπτή δοκιμασία. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται μόνο αυτοπροσώπως:

•Στα πλησιέστερα κεντρικά λιμεναρχεία (πλην Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά) ή λιμεναρχεία ή υπολιμεναρχεία της χώρας ή

•Στη Σχολή Λιμενοφυλάκων (τέρμα Οικονόμου & Ξανθοπουλίδου, Χατζηκυριάκειο, Πειραιάς), ενώ την αίτηση μπορούν να βρουν οι υποψήφιοι στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, www.yen.gr.


Οι αθλητικές δοκιμασίες περιλαμβάνουν αρχικά κολύμβηση 50 μέτρων σε 130 λεπτά, ενώ οι επιτυχόντες θα εξεταστούν και σε άλμα σε μήκος, άλμα σε ύψος, δρόμο 800 μέτρων, δρόμο 100 μέτρων και ρίψη σφαίρας.

Οι υποψήφιοι που υπηρετούν στις Ειδικές Δυνάμεις ή ως Υποβρύχιοι Καταστροφείς πρέπει να επιτύχουν με την πρώτη προσπάθεια στα αγωνίσματα έλξεις, κάμψεις, κοιλιακοί, δρόμος ημιαντοχής 2.000 μ. και ταχύτητας 100 μ. και κολύμβηση επιφανείας 50 μ.

Όσο για την γραπτή εξέταση, στην οποία θα λάβουν μέρος οι επιτυχόντες των αθλημάτων, περιλαμβάνει εξέταση στα Ελληνικά, την Εισαγωγή στο Δίκαιο και τους Πολιτικούς Θεσμούς, την Ιστορία, την ξένη γλώσσα και τη Γεωγραφία.

Συμμετοχή

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν ιδιώτες που διαθέτουν τουλάχιστον Απολυτήριο Γενικού, Ενιαίου, Πολυκλαδικού ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή βεβαίωση Τ.Ε.Ε. Β Κύκλου, αλλά και οι ήδη υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις με πενταετή υποχρέωση, γυναίκες και άνδρες, γι αυτό αναμένεται ότι η συμμετοχή θα είναι αθρόα.

Οι θέσεις κατανέμονται σε:

432 απόφοιτους Γενικού Λυκείου ή Ενιαίου Λυκείου ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Τ.Ε.Ε. Β Κύκλου.

Δύο απόφοιτους Λυκείου με σπουδές στα Κλασικά Κρουστά.

Δύο απόφοιτους Λυκείου με σπουδές στο Τρομπόνι.

67 Εθελοντές Πενταετούς Υποχρέωσης.

80 Στρατιώτες Ξηράς στις ειδικότητες των Καταδρομέων, Αλεξιπτωτιστών ή Πεζοναυτών.

20 Υποβρύχιους Καταστροφείς Σ.Ξ. και Π.Ν. και

67 ιδιώτες που συμμετείχαν ενεργά σε διασώσεις στη θάλασσα ή στους χερσαίους χώρους αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος.

Ειδικά στην τελευταία κατηγορία οι υποψήφιοι που θα δηλώσουν συμμετοχή θα εισαχθούν χωρίς γραπτές εξετάσεις. Από το σύνολο των εισακτέων, 10% θα προέλθει από προστατευόμενες κατηγορίες ατόμων και, συγκεκριμένα, Πολύτεκνους, Τρίτεκνους και μέλη των οικογενειών τους, Τέκνα Αναπήρων Πολέμου και Τέκνα Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης.

Τα προσόντα συμμετοχής στις εξετάσεις

Τα γενικά προσόντα που πρέπει να πληρούνται από τους υποψηφίους είναι τα ακόλουθα:

•Να είναι Ελληνες πολίτες ηλικίας 29 ετών (για τους υποψήφιους Ε.Π.Υ. το όριο ηλικίας είναι τα 31 έτη).

•Να έχουν Απολυτήριο Λυκείου με ελάχιστο γενικό βαθμό 10.

•Να έχουν την κατάλληλη σωματική υγεία και διάπλαση.

Οι άνδρες υποψήφιοι να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ. και οι γυναίκες 1,65 μ. (χωρίς υποδήματα).

•Να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις (για άνδρες).

•Να μην έχουν καταδικαστεί για τέλεση ή απόπειρα τέλεσης κακουργήματος ή άλλου αδικήματος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.