Αιτημα για αεροπορικη συνδεση Μυτιληνης – Αλεξανδρουπολης

Από την Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου προς τις δύο αεροπορικές εταιρείες

Με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αρχής Βορείου Αιγαίου, υποβλήθηκε αίτημα προς τις δύο αεροπορικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική Επικράτεια , Aegean Airlines και SKY Express για την αεροπορική διασύνδεση της Μυτιλήνης με τη Θράκη , μέσω του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης.

Το αίτημα στηρίζεται και υποστηρίζει τον στρατηγικό στόχο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, καθ’ όσον συμβάλλει στην ανθεκτικότητα του νησιού και την αύξηση της προσβασιμότητας τόσο με τη Θράκη , όσο και τις χώρες των Βαλκανίων.

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης σε δήλωσή του υπογράμμισε:

«Η αύξηση της προσβασιμότητας της Λέσβου με στρατηγικού στόχου περιοχές κάθε είδους ανταλλαγών και ειδικά με την Βόρειο Ελλάδα και κατ’ επέκταση τις χώρες των Βαλκανίων, αποτελεί ένα πάγιο αίτημα από πλευράς κατοίκων, τόσο για αεροπορικές όσο και ακτοπλοϊκές διασυνδέσεις. Ταυτόχρονα θα εξυπηρετηθούν ανάγκες μετακινούμενων επιβατών, που ως τώρα έμειναν ακάλυπτες, καθώς εξυπηρετούντο με πολύωρα ταξίδια μέσω των Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Εύχομαι η προσέγγιση αυτή με τις δύο αεροπορικές εταιρίες Aegean Airlines και SKY Express για την αιτούμενη διασύνδεση να ολοκληρωθεί σύντομα επιτυχώς, προς όφελος των νησιών μας.»

lesvosnews.net

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.