Αιτημα για 5.000 μονιμους στο Υπουργειο Υγειας

295 θέσεις σε πόλεις της ΠΑΜΘ

Αιτήματα για την κάλυψη χιλιάδων κενών οργανικών θέσεων καταθέτουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα υπουργεία της χώρας για την κάλυψη πάγιων αναγκών τους, τόσο στις κεντρικές τους υπηρεσίες, όσο και στους φορείς τους οποίους εποπτεύουν. Οι θέσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της καταγραφής των αναγκών σε προσωπικό των υπηρεσιών του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα και αναμένεται να καλυφθούν  σταδιακά με νέο προσωπικό, αλλά και από την πρόσληψη επιτυχόντων από παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και την επαναπρόσληψη εργαζομένων, οι οποίοι είτε απολύθηκαν είτε εντάχθηκαν στο καθεστώς διαθεσιμότητας.

Η κατανομή

 
Πέντε χιλιάδες θέσεις μόνιμου προσωπικού χρειάζεται για την αποτελεσματική λειτουργία της κεντρικής υπηρεσίας και των εποπτευόμενων φορέων του το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με αίτημα που κατέθεσε προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
 
Οι ανάγκες που καταγράφηκαν αφορούν δεκάδες νοσοκομεία της επικράτειας, στα οποία κατανέμονται από 4.100 θέσεις, ενώ οι υπόλοιπες 880 αντιστοιχούν στο ΕΚΑΒ, όπου συγκεντρώνονται 490 θέσεις, στην Κεντρική Υπηρεσία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Συστήματος Υγείας (220 θέσεις), στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης (73 θέσεις), στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών (28 θέσεις) και στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (21 θέσεις).

Η κατανομή των θέσεων στην περιφέρεια

 
Στην περιφέρεια ΑΜ-Θ η κατανομή των θέσεων έχει ως εξής:
 

Πόλη Θέσεις
Αλεξανδρούπολη 51
Διδυμότειχο 18
Δράμα 36
Θάσος 12
Καβάλα 58
Κομοτηνή 34
Ξάνθη 19
Ορεστιάδα 7
Σουφλί 1

 
Ενώ σύμφωνα με τα αιτήματα που απέστειλε το ΕΚΑΒ στο Υπουργείο Υγείας για μόνιμο προσωπικό οι θέσεις για την περιφέρεια ΑΜ-Θ ορίζονται ως εξής:
 

Πόλη Θέσεις
Αλεξανδρούπολη 3
Διδυμότειχο 6
Δράμα 5
Θάσος 12
Καβάλα 17
Κομοτηνή 3
Ξάνθη 6
Ορεστιάδα 7

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.