Αιτημα αποζημιωσης και αντιδρασεις για τα κλειστα καταστηματα σε Θεσσαλονικη, Πατρα και Κοζανη

Έκτακτη επιχορήγηση 5.000 ευρώ για κάθε επιχείρηση ζητούν με επιστολή τους οι Περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας

Έκτακτη επιχορήγηση 5.000 ευρώ για κάθε επιχείρηση ζητούν με επιστολή στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, οι Περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας, στον απόηχο της απόφασης κυβέρνησης και ειδικών να αναστείλουν έως και τις 12 Απριλίου την επαναλειτουργία του εμπορίου.

Οι Απ. Τζιτζικώστας, Νεκ. Φαρμάκης και Γ. Κασαπίδης, ζητούν από τον πρωθυπουργό να προβλέψει είτε με νομοθετική ρύθμιση είτε υπό μορφή αποζημίωσης ανά επιχείρηση και χωρίς κριτήρια (κύκλος εργασιών/εργαζόμενοι κλπ) ποσό τουλάχιστον 5.000 ευρώ, ώστε να αποκατασταθεί η ρευστότητα και να καλυφθεί μέρος των δαπανών που πραγματοποιήθηκαν ενόψει της προαναγγελθείσας άρσης των περιορισμών που αιφνιδίως δεν υλοποιήθηκε στις περιοχές μας.

Αποδοκιμασίες σε Πέτσα στην Πάτρα

Στην Πάτρα, με αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν μέλη του εμπορικού κόσμου των Πατρών τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα ο οποίος μετέβη στην αχαϊκή πρωτεύουσα μετά την απόφαση για περαιτέρω αναστολή της λειτουργίας του λιανεμπορίου στη συγκεκριμένη περιφερειακή ενότητα.

Μερίδα συγκεντρωμένων, κατά την προσέλευση του υπουργού στο δημαρχιακό μέγαρο, διαμαρτυρήθηκε έντονα ζητώντας το άνοιγμα των καταστημάτων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εμπορικός σύλλογος των Πατρών προειδοποίησε ότι ως ένδειξη διαμαρτυρίας, οι έμποροι θα ανοίξουν τα μαγαζιά τους τη Δευτέρα χωρίς όμως να εξυπηρετούν πελάτες.

Αντιδράσεις και στη Θεσσαλονίκη

Την ανάκληση της απόφασης που «παγώνει» το λιανεμπόριο και για τη Θεσσαλονίκη ζήτησε και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προειδοποιώντας ότι «δεν είναι σε θέση να προτρέψει τον κόσμο να μην υπακούσει σε έναν νόμο του κράτους και το σίγουρο είναι ότι δεν θα το κάνουμε. Ωστόσο αυτό δεν πρέπει να το εκλάβετε ως αδυναμία».

«Δυστυχώς αυτή τη στιγμή ο εμπορικός κόσμος της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, είναι δικαιολογημένα σε έξαλλη κατάσταση, σε σημείο να μην ελέγχεται», αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι ο εμπορικός κόσμος «δεν μπορεί να κατανοήσει πώς αλλάζουν οι αποφάσεις εντός 36 ωρών, με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες να δηλώνουν ότι δεν θέλουν να πειθαρχήσουν στην κυβερνητική απόφαση».

 «Σας ζητώ να ανακαλέσετε άμεσα την παραπάνω απόφαση, και να ανοίξετε την αγορά της πόλης της Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021, όπως είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση», καταλήγει ο πρόεδρος του ΕΣΘ Παντελής Φιλιππίδης, καταλήγοντας ότι το λιανεμπόριο «δεν αντέχει άλλη παράταση, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει καμία ευθύνη για την αύξηση των κρουσμάτων».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.