Αισιοδοξια για το μελλον των εργαζομενων και του εργοστασιου της Shelman

Υποχρεωμένος να προσλάβει το 70% των εργαζομένων ο πλειοδότης στη διαγωνιστική διαδικασία της 5ης Δεκεμβρίου

Αισιοδοξία επικρατεί στους εμπλεκόμενους με την δημοπρασία του εργοστασίου της Shelman στην Κομοτηνή, τόσο για τον ορισμό της ημερομηνίας διενέργειας πλειστηριασμού στις 5 Δεκεμβρίου, όσο και για το γεγονός ότι τουλάχιστον το 70% των παλαιών εργαζομένων στο εργοστάσιο της Κομοτηνής, θα πρέπει να επαναπροσληφθεί από τον πλειοδότη.
 
Όπως σημείωσε ο δικηγόρος των εργαζομένων κ. Γιώργος Κυμπαρίδης, ο σύνδικος. μαζί με την εισηγήτρια της πτωχευτικής διαδικασίας της εταιρείας έχουν προχωρήσει πλέον στη δημοσίευση της συγκεκριμένης πράξης ώστε στις 5 Δεκεμβρίου να γίνει η πρώτη προσπάθεια εκποίησης του εργοστασίου με πλειστηριασμό, ο οποίος μπορεί να επαναλαμβάνεται.
 
«Υπάρχει μια διάχυτη εντύπωση ότι θα τελεσφορήσουν αυτές οι προσπάθειες, μιας και φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον από τρία συγκροτήματα ώστε να έχουμε ένα αίσιο τέλος και να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο στην Κομοτηνή» σημείωσε, υπενθυμίζοντας πως πληροφορίες θέλουν από τις τρεις επενδυτικές προτάσεις η μία να προέρχεται από Έλληνα επιχειρηματία, η δεύτερη από ελβετικό fund και η τρίτη από εγχώριο επενδυτικό σχήμα.
 
Το εργοστάσιο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καλή κατάσταση, παρόλο που θα υπάρξει ένα κόστος συντήρησης για τα μηχανήματα που έχουν πάψει εδώ και χρόνια τη λειτουργία τους, αλλά το ιδιαίτερα θετικό είναι πως μέσα στους όρους του πλειστηριασμού είναι ότι τουλάχιστον το 70% των παλαιών εργαζομένων στο εργοστάσιο της Κομοτηνής, θα πρέπει να επαναπροσληφθεί.
 
«Άρα λοιπόν υπάρχει ένα υγιές πεδίο στο οποίο εφόσον πλέον υπάρχει πλειοδότης, θα μπορέσουμε να έχουμε τουλάχιστον το κομμάτι των εργαζομένων σε μια διαδικασία για την εξασφάλιση στο μέλλον τους, στο μέλλον της δικής μας περιοχής και βέβαια για την εικόνα που μπορεί να μας δείξει η βιομηχανική περιοχή με μια πρώτη ουσιαστικά επαναλειτουργία ενός εργοστασίου» σημείωσε ο κ. Κυμπαρίδης, μεταφέροντας την ανακούφιση όλων των εμπλεκομένων που αυτή η μακροχρόνια προσπάθεια φαίνεται να πλησιάζει στο τέλος της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.