Αισιοδοξια για την εορταστικη περιοδο απο τους κρεοπωλες της Κομοτηνης

Στις ίδιες τιμές με τις περυσινές κυμαίνονται τα προϊόντα των κρεοπωλείων - Κυρίως χοιρινό έχει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι στη Ροδόπη, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που επιμένουν στην παραδοσιακή μπάμπω

Σημάδια ζωντάνιας άρχισαν να βλέπουν από την Πέμπτη οι κρεοπώλες της περιοχής μας, μιας και με την πληρωμή δώρων και συντάξεων οι συμπολίτες μας ξεκίνησαν, αν όχι να αγοράζουν, να κάνουν έρευνα αγοράς για το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
 
Έτσι τις επόμενες ημέρες, και κυρίως την Κυριακή και τη Δευτέρα, αναμένεται να κορυφωθεί η κίνηση στην αγορά, τηρουμένων φυσικά των αναλογιών και της εποχής, που δεν επιτρέπει στους περισσότερους να ανοιχτούν. 

Τις δύο τελευταίες μέρες θα κορυφωθεί η κίνηση 

Άλλωστε όπως σημείωσε ο γραμματέας του Σωματείου Κρεοπωλών Ροδόπης κ. Νεοκλής Ιωαννίδης πλέον οι καταναλωτές, επειδή έχουν πολλές υποχρεώσεις με την έλευση του τέλους του έτους, και ό,τι περισσέψει πηγαίνει στο φαγητό.
 
Παρόλα αυτά με την εισροή των συντάξεων στους λογαριασμούς, η κίνηση άρχισε να ανεβαίνει από την Πέμπτη, ενώ θα κορυφωθεί όπως γίνεται συνήθως, τις δύο τελευταίες μέρες, Κυριακή και Δευτέρα.
 
Το ενδιαφέρον πάντως από τον κόσμο υπάρχει, με τους περισσότερους βέβαια να είναι σταθεροί πελάτες που θα παραγγείλουν και για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, παρόλο που πάντα αυτήν την εποχή έχουν αυξημένη πελατεία.
 
Εμπόρευμα υπάρχει διαθέσιμο, ενώ οι τιμές παραμένουν στα περυσινά επίπεδα σε όλα τα είδη, είτε γαλοπούλα είτε χοιρινό, με τα προϊόντα να είναι κατά κύριο λόγο Θρακιώτικα. 

Έμφαση στο χοιρινό κρατάει ακόμα η μπάμπω 

Πάντως σημείωσε πως η γαλοπούλα, παρόλο που σε κάποια φάση ήταν δημοφιλής, πλέον ακολουθεί φθίνουσα πορεία, μιας και πρόκειται για ακριβό προϊόν.
 
Έτσι πολλοί θα επιλέξουν είτε κοτόπουλο, αλλά κυρίως χοιρινό -είτε μαγειρευτό είτε στο φούρνο είτε κότσι- ή άλλα τέτοια προϊόντα.
 
Επίσης παραμένει δημοφιλής και η παραδοσιακή μπάμπω, την οποία φτιάχνουν και κρεοπώλες όπως ο κ. Ιωαννίδης. Υπάρχουν βέβαια ακόμα παραδοσιακές οικογένειες, που έχουν την όρεξη για να κάτσουν να φτιάξουν την μπάμπω μόνοι τους, αγοράζοντας μόνο τα υλικά, και κάνοντας και τον κόπο να της φτιάξουν, μιας και η παρασκευή της είναι απαιτητική, αλλά γίνεται μια φορά το χρόνο. 
 
Τόνισε τέλος πως οι υγειονομικοί κανόνες τηρούνται αυστηρά, με τους κρεοπώλες να προσέχουν τα προϊόντα τους, ενώ έχουν εντατικοποιηθεί και οι έλεγχοι που γίνονται στην αγορά, που όσο πλησιάζουν οι γιορτές γίνονται καθημερινοί.
 
Ήδη τις τελευταίες μέρες πέρασε από την αγορά τόσο η κτηνιατρική υπηρεσία, όσο και ο ΕΦΕΤ, που έλεγξαν τόσο τις συνθήκες όσο και το ίδιο το κρέας που πωλείται, και για την προέλευση αλλά και αν υπάρχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.