Αιχμηρη επιστολη των εργαζομενων της ΕΒΖ στον Αλ. Τσιπρα

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι η παρούσα κυβέρνηση, επιτρέπει την εκποίηση όλων των ασημικών της εταιρείας»

Επιστολή με ιδιαίτερα αιχμηρό περιεχόμενο απέστειλαν στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, οι εργαζόμενοι της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ζαχάρεως Ελλάδας, καταθέτοντας εκ νέου αίτημα για συνάντηση μαζί του, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα «εγκλήματα» που επιχειρούνται και αφορούν το μέλλον και την τύχη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ).
 
Μεταξύ άλλων, στην επιστολή τους οι εργαζόμενοι στην ΕΒΖ ζητούν αντικατάσταση των μελών του ΔΣ της ΕΒΖ, υπογραμμίζοντας: «Το ζητάμε αυτό, γιατί δυστυχώς, η παρούσα διοίκηση της εταιρείας πρόθυμα και ερασιτεχνικά επιδιώκει να επιβάλει το ανεφάρμοστο σχέδιο της Τράπεζας Πειραιώς, με ήθη αταίριαστα προς τις ηθικές αξίες και τις θεμελιώδεις αρχές του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Η απελθούσα διοίκηση της ΕΒΖ απέρριψε το συγκεκριμένο σχέδιο και παραιτήθηκε, αφού όχι μόνο δεν είναι βιώσιμο, αλλά πέραν των άλλων είναι και ποινικά ελέγξιμο».
 
Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία, το συγκεκριμένο σχέδιο της Πειραιώς, το οποίο ενέκρινε το υφιστάμενο ΔΣ της ΕΒΖ είναι «καταστροφικό για το μέλλον της εταιρείας και των τευτλοκαλλιεργητών της χώρας. Είναι καταδικασμένο εν τη γενέσει του, γιατί δεν εξασφαλίζει ούτε κατ’ ελάχιστον τη χρηματοδοτική ροή προς τη βιομηχανία, τόσο στην παρούσα φάση, όσο και κατά την παραγωγική περίοδο […].
 
»Στερείται προοπτικής και δεν βασίζεται σε κάποια ορθή οικονομική παραδοχή. Απλούστατα, είναι ένα σχέδιο που επέβαλε η Τράπεζα Πειραιώς, έχοντας ως στόχο, όχι την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της βιομηχανίας, αλλά τη γρήγορη εισροή στα ταμεία της χρημάτων από το ξεπούλημα των θυγατρικών στη Σερβία και των άλλων ζωτικής σημασίας ακινήτων της ΕΒΖ».
 
Οι εργαζόμενοι, ως εκ τούτου, σημειώνουν: «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι η παρούσα κυβέρνηση, επιτρέπει την εκποίηση όλων των ασημικών της εταιρείας, δηλαδή το ξεπούλημα των κερδοφόρων εργοστασίων στη Σερβία, των εργοστασιακών χώρων Ξάνθης και Λάρισας μαζί με τα σιλό, το ξεπούλημα των ιστορικών γραφείων της ΕΒΖ στη Θεσσαλονίκη και άλλα».
 
Ζητούν από τον πρωθυπουργό «να αφουγκραστεί τις έντονες ανησυχίες» τους για την τύχη της εταιρείας, «όπως έμπρακτα στήριξε τη βιομηχανία ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
 
Στην επιστολή τους οι εργαζόμενοι της ΕΒΖ καταλήγουν υπενθυμίζοντας: «Έχοντας πλήρη συναίσθηση των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζει η βιομηχανία, ήδη από τα μέσα του 2015 προσφερθήκαμε με τις προτάσεις μας για περικοπή του μισθολογικού κόστους στα όρια των οικονομικών αντοχών των ιδίων και των οικογενειών μας, για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Αυτό δεν κατέστη εφικτό τότε και όχι με δική μας ευθύνη». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.