Αγροτικο πετρελαιο για νεους και συνεταιρισμενους αγροτες

Μητσοτάκης: «Έδωσα εντολή στο Υπουργείο Οικονομικών και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να επεξεργαστούν ένα σχέδιο επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο»

Επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2022 για τους νέους και τους συνεταιρισμένους αγρότες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ήδη έχει δώσει εντολή στο Υπουργείο Οικονομικών και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να επεξεργαστούν ένα σχέδιο επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2022, για τους αγρότες οι οποίοι συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα καθώς και για τους νέους αγρότες.

Αναλυτικά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Επειδή καταλαβαίνω ότι υπάρχει ένα πραγματικό πρόβλημα στον πρωτογενή τομέα το οποίο με απασχολεί ιδιαίτερα διότι αφορά εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες και αφορά ουσιαστικά έναν κλάδο ο οποίος είναι συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα, έδωσα ήδη εντολή στο Υπουργείο Οικονομικών και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να επεξεργαστούν ένα σχέδιο επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2022, για τους αγρότες οι οποίοι συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα καθώς και για τους νέους αγρότες.

Ένας σημαντικός αριθμός αγροτών θα ωφεληθεί από αυτή την παρέμβαση. Θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες τις επόμενες ημέρες. Και, ναι, είναι και ένα κίνητρο παραπάνω το οποίο δίνουμε στους αγρότες -δεν είναι το μόνο που έχουμε δώσει μέχρι στιγμής- να συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα. Γιατί δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσουμε μεγάλη παραγωγικότητα στον πρωτογενή τομέα αν ο κάθε αγρότης πηγαίνει μόνος του».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.