Αγροτες ΑΜΘ καλουν Αυγενακη

Την έλευση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης περιμένουν οι αγρότες της ΑΜΘ για να ζητήσουν λύσεις στα προβλήματά τους

Δημιουργία ομάδας εργασίας με την Περιφέρεια ΑΜΘ που θα συναντάται κάθε μήνα οργανώνουν οι αγρότες

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων της ΠΑΜΘ, είχε στην έδρα της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Κτηνοτροφίας κ. Ριτβάν Χατζή Μεμέτ.

Η αντιπροσωπεία παρέδωσε στον Περιφερειάρχη υπόμνημα με το σύνολο των αιτημάτων του κλάδου που αυτή την περίοδο βρίσκεται σε κινητοποιήσεις και τα μέλη της προέβησαν σε αναλυτική ενημέρωση για το διεκδικητικό τους πλαίσιο.

Τα μέλη της Αντιπροσωπίας φάνηκε να τηρούν στάση αναμονής για την έλευση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κομοτηνή, για να του παραθέσουν τα προβλήματά τους και να ζητήσουν λύσεις, για αυτό, δεν έχει υπάρξει γενικευμένο κάλεσμα για κινητοποίηση στην Περιφέρεια.

Άμεση επικοινωνία με Αυγενάκη

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Τοψίδης δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Λευτέρη Αυγενάκη για μία συντονισμένη συνάντηση εδώ στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ώστε να ακούσει τα προβλήματα και τους αγρότες, τεκμηριωμένα, και να μπορέσει να βρεθεί μια λύση. Όπως επεσήμανε ο ίδιος θα επιδιώξουν αυτή η συνάντηση να λάβει χώρα το συντομότερο δυνατό μετά την Έκθεση Agrotica.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης σημείωσε ότι «εμείς συντασσόμαστε με αυτόν τον αγώνα και αυτήν την προσπάθεια που κάνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι για να μπορέσουμε πραγματικά να έχουμε θετικά αποτελέσματα» και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι σύντομα θα δρομολογηθούν λύσεις για ζητήματα του συγκεκριμένου κλάδου, που άπτονται αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας ΑΜΘ.

«Έχουμε σχεδιασμό με τους πόρους του δικού μας ΕΣΠΑ, θα δώσουμε προτεραιότητα για να δείξουμε ότι ο κλάδος αυτός είναι ένας κλάδος που πρέπει να στηριχτεί» τόνισε.

Αναμονή από τους Αγροτικούς Συλλόγους

Από την πλευρά των αγροτών ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου κ. Σάββας Αργυράκης σημείωσε πως επισκέφτηκαν τον Περιφερειάρχη σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν πραγματοποιήσει οι Αγροτικοί Σύλλογοι όλης της ΑΜΘ στην Χρυσούπολη.

Η συνάντηση έγινε μετά και από τις Γενικές Συνελεύσεις των κατά τόπους συλλόγων, με τον κ. Αργυράκη να τονίζει πως υπήρξε ένας γόνιμος διάλογος με τον Περιφερειάρχη, που συντάσσεται με το μέρος τους, και θα επισπεύσει τη διαδικασία για να επισκεφτεί ο αρμόδιος Υπουργός την έδρα της Περιφέρειας, για να συναντηθεί με τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους που συμμετέχουν στο Συντονιστικό.

«Συζητήσαμε για τα γενικά θέματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας, αλλά και κάποια ειδικά για τα οποία μπορούν να δώσουν λύσεις ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς τομέα» ανέφερε, θεωρώντας πως θα έχουν μια καλύτερη συνεργασία, με συχνότερες συνεργασίες μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ θα επιδιώξουν να δημιουργήσουν μια ομάδα εργασίας που θα συνεδριάζει κάθε μήνα για να παραθέτουν τα αιτήματα και τους προβληματισμούς τους στην διοίκηση της Περιφέρειας προσπαθώντας να βρουν λύσεις.

«Θεωρούμε πως η επόμενη εβδομάδα θα μας βρει με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κομοτηνή για να του πούμε τα προβλήματά μας. Να δώσει λύσεις μέσα από ένα γόνιμο διάλογο για να μην βγάλουμε τον κόσμο στους δρόμους» σημείωσε.

Ο ίδιος επεσήμανε κλείνοντας πως υπάρχει μια μεγάλη πίεση από τους συναδέρφους τους στην Περιφέρεια ΑΜΘ για κινητοποιήσεις, να βγουν στο δρόμο όπως άλλοι συνάδερφοί τους. «Όμως εμείς εδώ και ένα μήνα έχουμε επιλέξει να έρθουμε πρώτα σε διάλογο και να βρούμε λύση στα προβλήματά μας, όπως κάνουμε τα τελευταία χρόνια» εξήγησε για να επαναλάβει κλείνοντας πως περιμένουν τον Υπουργό, για να αποφασίσουν και πάλι συλλογικά τι θα κάνουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.