«Αγκαλια Γεματη Ελλαδα» απο την ΠΑΜΘ και στην Ουγγαρια

Δράση τουριστικής προβολής στη Βουδαπέστη

Μια εξαιρετικά σημαντική δράση τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώθηκε την Τρίτη 9 Ιανουαρίου στο εστιατόριο Mythos the Greek στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, με στόχο την παρουσίαση της Περιφέρειας ως κορυφαίο προορισμό τεσσάρων εποχών.

Διάσημοι Ούγγροι bloggers και influencers, διακεκριμένοι δημοσιογράφοι, αντιπρόσωποι κορυφαίων ταξιδιωτικών γραφείων και τουριστικών φορέων, καθώς και εκπρόσωποι της ελληνικής Πρεσβείας στη Βουδαπέστη, έζησαν μια μοναδική εμπειρία περιήγησης στην περιοχή, προκειμένου να γνωρίσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, στο πλαίσιο της τουριστικής καμπάνιας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με κεντρικό μήνυμα «Αγκαλιά Γεμάτη Ελλάδα».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Σύμβουλος Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος, Δούκας Μαρινόπουλος, καθώς και μέλη της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, μεταξύ των οποίων οι Γεώργιος Παναγόπουλος και Γεώργιος Σγούρος.

Τον χαιρετισμό της Περιφέρειας πραγματοποίησε ο κ. Παναγόπουλος.

Η επίσημη παρουσίαση της Περιφέρειας έγινε από την Πάττυ Κωνσταντινίδου, μέλος της ομάδας τουριστικής προβολής της Περιφέρειας.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης υπογράμμισε μεταξύ άλλων τους κυριότερους φυσικούς, ιστορικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς της περιοχής, καθώς και τα στοιχεία που καθιστούν τον συγκεκριμένο προορισμό απολύτως αυθεντικό και ξεχωριστό. Κατά τη διάρκεια της μοναδικής αυτής «περιπλάνησης», έγινε αναφορά στις αξιόλογες τουριστικές υποδομές της Περιφέρειας ΑΜ-Θ αλλά και στις επιλογές που έχει ο επισκέπτης όσον αφορά τις ειδικές-εναλλακτικές μορφές τουρισμού που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, όπως ο παραθαλάσσιος, θρησκευτικός αλλά και  αρχαιολογικός τουρισμός. Επιπλέον επισημάνθηκε οτι ο αριθμός των Ούγγρων επισκεπτών που δέχεται ετησίως η Ελλάδα παρουσιάζει αυξητική τάση, καθώς σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ουγγαρίας, από 115.000 άτομα το 2014, ξεπέρασαν το 2019 τις 369.000,  φτάνοντας στα ίδια επίπεδα και το 2023. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, η Ελλάδα καταγράφεται πλέον ως ο δεύτερος δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός για τους Ούγγρους μετά την  Κροατία.

Η εν λόγω δράση προβολής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στη Βουδαπέστη αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου τουριστικού στρατηγικού σχεδιασμού που έχει ως βάση την καμπάνια «Αγκαλιά γεμάτη Ελλάδα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.