Αυξηση του στεγαστικου επιδοματος σε σπουδαστες των ΑΣΤΕ και ΙΕΚ Τουρισμου

Την αύξηση του στεγαστικού επιδόματος που χορηγείται σε σπουδαστές των ΑΣΤΕ και τους καταρτιζόμενους των ΙΕΚ Τουρισμού όλης της χώρας από το ποσό των χιλίων σε χίλια πεντακόσια ευρώ, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα η υφυπουργός Τουρισμού κ.Σοφία Ζαχαράκη.

Η αύξηση αφορά και τους σπουδαστές και καταρτιζόμενους που έχουν ήδη υποβάλει αιτήσεις για το εκπαιδευτικό έτος 2021 – 2022, οι οποίοι για την αναδρομική χορήγηση του συμπληρωματικού ποσού των πεντακοσίων ευρώ καλούνται να υποβάλουν μία απλή συμπληρωματική δήλωση στο εκπαιδευτήριο όπου και φοιτούν.   

Επισημαίνεται ότι η σχετική  διαδικασία για τη χορήγηση του συμπληρωματικού ποσού των πεντακοσίων ευρώ στους δικαιούχους του περασμένου εκπαιδευτικού έτους έχει ήδη ξεκινήσει. 

Η παροχή επιδόματος στέγασης στους σπουδαστές όλων των ΙΕΚ της χώρας, έρχεται σε συνέχεια της υλοποίησης της σχετικής δέσμευσης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας της Κυβέρνησης για την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης κάθε βαθμίδας, ιδίως της μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Υπενθυμίζεται ότι στους δικαιούχους συγκαταλέγονται πλέον -για πρώτη φορά από τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά- και οι σπουδαστές των ΙΕΚ αρμοδιότητας του Υπουργείου Τουρισμού.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.