Αυξηση στις πωλησεις ηλεκτρονικου εμποριου το 2020 στην Ε.Ε.

Το 19% των επιχειρήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά και το 19,5% στην Ελλάδα πραγματοποίησαν πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου που έφτασαν τουλάχιστον το 1% του συνολικού κύκλου εργασιών τους.

Το 2020, σχεδόν το ένα πέμπτο –για την ακρίβεια το 19%– των επιχειρήσεων στην Ευρωπαϊκή Ενωση συνολικά και το 19,5% στην Ελλάδα πραγματοποίησαν πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου που έφτασαν τουλάχιστον το 1% του συνολικού κύκλου εργασιών τους. Τα σχετικά αποτυπώνονται στα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Ε.Ε. (Eurostat), τα οποία και δόθηκαν στη δημοσιότητα και δημοσιεύονται και στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

Σύμφωνα λοιπόν με τη Eurostat, η σταθερή αύξηση που παρατηρείται στις πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου σε πολλές χώρες ενισχύθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού και τους περιορισμούς μετακίνησης. Και αυτό έκανε τους ίδιους τους καταναλωτές αλλά και τις επιχειρήσεις να εκδηλώσουν ολοένα και ζωηρότερο ενδιαφέρον για τις αγορές μέσω Διαδικτύου, ενώ εκείνες που επωφελήθηκαν τόσο στη Γηραιά Ηπειρο όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας με δραστηριότητα στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Το 19% των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και το 19,5% στην Ελλάδα είχαν δραστηριότητα στο διαδικτυακό εμπόριο που έφτασε τουλάχιστον το 1% του συνολικού τζίρου τους.

Το 2020 η Δανία κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό επιχειρήσεων στην Ε.Ε. οι οποίες πραγματοποιούν διαδικτυακές πωλήσεις άνω του 1% του κύκλου εργασιών τους (38% επί του συνόλου των επιχειρήσεων). Η Ιρλανδία και η Σουηδία ήρθαν στη δεύτερη θέση με 34% η καθεμία. Ακολουθούν η Λιθουανία (32%) και το Βέλγιο (31%), ενώ η Ελλάδα κατατάσσεται κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, με ποσοστό 19,5% επί του αθροίσματος των εταιρειών της. Επιπροσθέτως, κατά τη διάρκεια της παρελθούσης χρονιάς, το Βέλγιο και η Φινλανδία εμφάνισαν τη μεγαλύτερη αύξηση στις επιχειρήσεις που πραγματοποιούν ηλεκτρονικές πωλήσεις σε ποσοστό τουλάχιστον 1% του συνολικού κύκλου εργασιών τους, με 31% και 24% αντίστοιχα, ποσοστά αυξημένα κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2019. Αντίθετα, η Ρουμανία κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία ήταν της τάξεως των 6 ποσοστιαίων μονάδων, κατά 12%, ακολουθούμενη από την Τσεχία (-5 ποσοστιαίες μονάδες, κατά 25%) και την Πορτογαλία (-4 ποσοστιαίες μονάδες, κατά 16%).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.