Αυξηση χρηματοδοτησης στις δρασεις «Ψηφιακο Βημα» και «Ψηφιακο Αλμα»

Στ. Γιαννακίδης: «Ανταποκρινόμαστε στο αυξημένο ενδιαφέρον»

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ανακοίνωσε χθες την αύξηση του Προϋπολογισμού για τις δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΠΑΝΕΚ «Ψηφιακό Βήμα» και «Ψηφιακό Άλμα».  Σύμφωνα με  την απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης,  o προϋπολογισμός της δράσης «Ψηφιακό Βήμα» αυξάνεται κατά 34.400.000 ευρώ. Η συνολική δημόσια δαπάνη της δράσης, κατόπιν τούτων, διαμορφώνεται στα 84.400.000 ευρώ εκ των οποίων σύμφωνα με την κατανομή για την ομάδα περιφερειών Αν. Μακεδονία-Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα αντιστοιχεί ποσό ύψους 29.400.000 ευρώ.

Με άλλη απόφαση αυξάνεται ο Προϋπολογισμός της δράσης «Ψηφιακό Άλμα» κατά  1.600.000ευρώ και διαμορφώνεται  σε 5.600.000 ευρώ.

Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδη, σε δήλωσή του ανέφερε πως «με τη νέα αύξηση της δημόσιας δαπάνης για τις δύο δράσεις του ΕΠΑΝΕΚ, ανταποκρινόμαστε στο αυξημένο ενδιαφέρον για χρηματοδότηση επιχειρηματικών σχεδίων με σκοπό τον  ψηφιακό εκσυγχρονισμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων . Η συνολική δημόσια δαπάνη, όπως διαμορφώνεται  μετά την αύξηση, αναμένεται να καλύψει   το σύνολο των προτάσεων που έχουν υποβληθεί  και υπερβαίνουν τη βαθμολογική βάση ενώ επιβεβαιώνει την επιτυχία των δράσεων που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες για την ενίσχυση ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.