Αυξημενες φετος οι τιμες για τα αμνοεριφια στα κρεοπωλεια της Κομοτηνης

Αθανάσιος Παπακαλούδης Πρόεδρος Σωματείου Κρεοπωλών Κομοτηνής και Περιφερείας «Προσπαθούμε να δώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερες τιμές στον κόσμο, δεν θέλουμε να ζητάμε υπερβολικά»

Τα 15 με 16 ευρώ το κιλό αγγίζουν φέτος τα ντόπια αμνοερίφια στα κρεοπωλεία της Κομοτηνής, με τις αυξημένες τιμές πώλησης από τους παραγωγούς, αλλά και τα σημαντικά πάγια κόστη, να πιέζουν ανοδικά τις τιμές. Αυτό τόνισε ο νέος Πρόεδρος Σωματείου Κρεοπωλών Κομοτηνής και Περιφερείας κ. Αθανάσιος Παπακαλούδης, που σημείωσε πως οι τιμές στα αμνοερίφια είναι αυξημένες σε σχέση με τις προηγούμενες, αποδίδοντάς το στο γεγονός ότι οι τιμές που ζητήθηκαν από τους παραγωγούς είναι αυξημένες, παρά την μεγάλη οικονομική κρίση και την περιορισμένη αγοραστική δυνατότητα των καταναλωτών.

«Τα ντόπια αρνιά και κατσίκια του νομού μας είναι λίγο ακριβά κυμαίνονται γύρω στα 15-16 ευρώ το κιλό» ανέφερε. Παρά την τιμή όμως, υπάρχει ενδιαφέρον από τους καταναλωτές, με τον κ. Παπακαλούδη να τονίζει πως οι πελάτες τους θα πάρουν αρνί ή κατσίκι, ίσως μειώνοντας την ποσότητα, όμως θα θελήσουν να τηρήσουν το παραδοσιακό Πάσχα. Για αυτό η ζήτηση επικεντρώνεται στα αμνοερίφια, και ίσως και σε κιμά.

Πλέον βέβαια είναι ελάχιστοι αυτοί που αγοράζουν ολόκληρο αρνί, με τους περισσότερους να παίρνουν μισό αρνί ή ένα τέταρτο, παρόλο που αν υπάρχει μεγάλη οικογένεια ή παρέα τότε ίσως αγοράσουν και ολόκληρο αρνί.

Τόνισε δε πως οι παραγγελίες έχουν ήδη αρχίσει, μιας και τα καταστήματα δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους μέσα στις δύο τελευταίες μέρες. Άλλωστε οι περισσότεροι είναι σταθεροί, αγοράζοντας από τα καταστήματά τους όλο το χρόνο.

Αυτό που έχει χτυπήσει βέβαια την αγορά είναι οι μεγάλες αλυσίδες, που έχουν εξαιρετικά χαμηλές τιμές που δε μπορούν να τις εξηγήσουν. Οι τιμές με τις οποίες πουλήθηκαν τα αμνοερίφια είναι 5,30 με 5,5 ευρώ ζωντανά στα οποία πρέπει να προστεθούν τα κόστη σφαγής, μεταφοράς, και άλλα κόστη που αυξάνει το κόστος για τα καταστήματα.

«Προσπαθούμε να δώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερες τιμές στον κόσμο, δεν θέλουμε να ζητάμε υπερβολικά, και πάντα προτιμάμε τα ντόπια» σημείωσε, αναφέροντας πως παρά τις φήμες, δεν υπάρχουν Ρουμάνικα και Βουλγάρικα αρνιά προς πώληση στην περιοχή μας, τη στιγμή που η τιμή τους έχει φτάσει στα ίδια πλαίσια με τα ελληνικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.