Α.Τσωνης: «Τουλαχιστον αστειο ενας αντιπεριφερειαρχης Τουρισμου να εχει στοχο την δυσφημηση του εργου του στο εξωτερικο»

Η απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού στις αιτιάσεις της «Περιφερειακής Σύνθεσης»

Τουλάχιστον «αστείες» χαρακτήρισε τις αιτιάσεις από πλευράς της περιφερειακής παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» σε σχέση με τις δηλώσεις του από τον Μεθοριακό Σταθμό της Νυμφαίας το πρωί του Σαββάτου ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού κ. Θανάσης Τσώνης.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» και ερωτηθείς σχετικά με τις αιτιάσεις περί «δυσφήμησης» της περιοχής που έγραψε και η περιφερειακή σύμβουλος κ.Μαρία Πολυμέρου ο κ. Τσώνης τόνισε πως «το βρίσκω τουλάχιστον αστείο ένας αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού να έχει στόχο να δυσφημίσει το έργου του στο εξωτερικό, όταν το προηγούμενο διάστημα έχει κάνει έναν τέτοιο μεγάλο αγώνα».

«Όπως επίσης και δεν υπάρχει το ενδεχόμενο ότι εγώ θέλω κάποιος συνοριακός σταθμός της περιοχής να παραμείνει κλειστός. Μακάρι να ανοίξουν όλοι οι συνοριακοί σταθμοί, γι’ αυτό το πράγμα παλεύαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, ήμουν ο πρώτος που μίλησα για πιλοτικό άνοιγμα και το παλέψαμε και το πετύχαμε» ανέφερε ο ίδιος επισημαίνοντας ότι «το πρόβλημα πρέπει να επισημαίνεται όταν υπάρχει. Γιατί όταν σβήσουν τα φώτα και οι κάμερες, “πιάσουμε” πάλι χειμώνα, και θα ελέγχεται η είσοδος όπως πρέπει, δεν νομίζω ότι θα ασχοληθούν πολλοί με το συγκεκριμένο σημείο».

Τώρα που υπάρχει έντονο το πρόβλημα «πρέπει να το επισημάνουμε, να το τονίσουμε, ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του, να επιδιορθωθούν αυτά που πρέπει και να λειτουργεί σωστά» συνέχισε ο ίδιος για να τονίσει πως «δυσφήμηση αποτελεί το να μπαίνουν σε κόκκινο περιοχές».

«Όλα τα υπόλοιπα είναι αστεία» δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως «οι μικροπολιτικές πρέπει να μείνουν στην άκρη. Δεν μπορούμε να παίζουμε ούτε με την ψυχολογία, ούτε με τα νεύρα των ανθρώπων που εμπλέκονται με τον κλάδο, γιατί είναι μια χρονιά καταλυτική, είναι μια χρονιά βιωσιμότητας, οπότε πρέπει να είμαστε σοβαροί».

Συνέχεια του ψηφιακού προγράμματος τουριστικής προβολής

Ο κ.  Τσώνης προανήγγειλε και τη συνέχεια τριών ακόμα έργων που θα «τρέξουν» το επόμενο διάστημα σε ό,τι αφορά την ψηφιακή τουριστική προβολή της ΠΑΜ-Θ, αρχής γενομένης από ψηφιακή προβολή σε χώρους – στόχους των Βαλκανίων, την φιλοξενία ομάδων επηρεαστών κοινής γνώμης που θα προβάλλουν την περιοχή καθώς και καμπάνια προβολής στο δίκτυο αεροπορικής εταιρείας.

«Γίνονται συνεχώς δράσεις και το θέμα είναι να μπορέσουμε να το εξαργυρώσουμε και να το κεφαλαιοποιήσουμε σωστά, έτσι όπως πρέπει» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά τονίζοντας για ακόμα μια φορά πως «η σωστή τουριστική ανάπτυξη δεν αφορά μόνο στην προσέλκυση του κόσμου, αλλά και στην σωστή μεταχείρισή του όταν αυτός φτάσει εδώ». «Ο τουρίστας του 2021 θέλει να κάνει τη ζωή του εύκολη. Δεν θέλει ούτε να ταλαιπωρηθεί, ούτε να περιμένει δέκα ώρες για να μπει. Όταν μιλάμε για τουριστική ανάπτυξη θέλει έναν σωστό σχεδιασμό, στρατηγικό, ο οποίος θα γίνεται βήμα βήμα και σωστά» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.