957 μονιμοι υπαλληλοι για 4 υπουργεια εντος του 2016

Οι 680 θέσεις αφορούν την ενίσχυση δικαστηρίων και εισαγγελιών

Με 957 μονίμους υπαλλήλους διαφόρων ειδικοτήτων θα ενισχυθούν μέχρι το τέλος του έτους τέσσερα κορυφαία υπουργεία.
 
Οι σχετικοί διαγωνισμοί βρίσκονται σε ώριμο στάδιο, όπως τονίζει αρμόδιο στέλεχος της Ανεξάρτητης Αρχής, και η έκδοσή τους αναμένει το «πράσινο φως» του υπουργείου Εσωτερικών.
 
Στο ΑΣΕΠ βρίσκεται η μεγάλη προκήρυξη του υπουργείου Ναυτιλίας που αφορά την πρόσληψη 202 υπαλλήλων στην κεντρική υπηρεσία του, σε πλοηγικούς σταθμούς και σε άλλους φορείς εποπτείας του. συγκεκριμένα οι 56 θέσεις αφορούν μόνιμο προσωπικό σε διευθύνσεις του υπουργείου κα οι υπόλοιπες 146 θέσεις προσωπικό ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε Νομικά Πρόσωπα αυτού. Το αίτημα βρίσκεται ήδη στην αρμόδια διεύθυνση της Ανεξάρτητης Αρχής για επεξεργασία και εκτιμάται πως θα πάρει τον δρόμο για το Εθνικό Τυπογραφείο μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Με 680 μόνιμους δικαστικούς υπαλλήλους πρόκειται να ενισχυθούν δικαστήρια και εισαγγελείς όλης της χώρας, κατόπιν προκήρυξης που θα εκδώσει το ΑΣΕΠ ύστερα από αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα έχει αποσπάσει ήδη την έγκριση από την επιτροπή της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 33/2006 και αφορά τις ειδικότητες Γραμματέων και Πληροφορικής, καθώς οι 24 ΥΕ Δικαστικοί Επιμελητές που περιλαμβάνει το αρχικό αίτημα θα προσληφθούν με διαγωνισμό που θα διενεργήσει το ίδιο το υπουργείο.
 
Συγκεκριμένα θα προσληφθούν με αντικειμενικά κριτήρια (μόρια) 427 ΠΕ Γραμματείς Δικαστηρίων, 45 ΤΕ Γραμματείς Δικαστηρίων, 140 ΔΕ Γραμματείς Δικαστηρίων, 34 στελέχη ΠΕ Πληροφορικής και 10 ΤΕ Πληροφορικής.
 
Στο υπουργείο Πολιτισμού εκκρεμεί η επικείμενη έκδοση προκήρυξης πλήρωσης 50 κενών οργανικών θέσεων, κυρίως επιστημονικού προσωπικού. Ήδη έχουν καθοριστεί οι 4 θέσεις που πρόκειται να πληρωθούν από πρόσωπα που προστατεύονται από τις διατάξεις του Ν.2643/1998 και είναι στις ειδικότητες ΠΕ Αρχαιολογικών και ΤΕ Πληροφορικής.
 
Τέλος, με 25 μόνιμους υπαλλήλους στην ειδικότητα ΤΕ Χημικών θα ενισχυθεί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών. Η προκήρυξη είναι έτοιμη από τις αρχές του καλοκαιριού και θα είναι από τις πρώτες που θα βγουν «στον αέρα» μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης εκπαιδευτικού προσωπικού που «τρέχει» αυτή την περίοδο το ΑΣΕΠ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.