9 θεσεις προς πληρωση με μεταταξεις στην Εφορια Αρχαιοτητων Ροδοπης

Τις αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό διαφόρων κλάδων των υπηρεσιών του, που εδρεύουν σε παραμεθόριες περιοχές, προτίθεται να καλύψει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με μετατάξεις υπάλληλων από άλλα υπουργεία ή δημόσιες υπηρεσίες και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Για το λόγο αυτό κατάρτισε πίνακα με τις προς πλήρωση θέσεις των υπηρεσιών του, που βρίσκονται σε παραμεθόριες περιοχές και τον κοινοποίησε σε όλα τα υπουργεία, τις περιφέρειες, τις αποκεντρωμένες διοικήσεις και τις ανεξάρτητες αρχές, με την παράκληση οι οικείες υπηρεσίες να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να λάβουν γνώση όλοι οι υπάλληλοι που υπηρετούν σε αυτές. Ταυτόχρονα, γνωστοποιεί την προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους προς μετάταξη υπαλλήλους.
 
Υπενθυμίζεται πως οι υπάλληλοι, οι οποίοι μετατάσσονται σε υπηρεσία παραμεθόριας περιοχής, απολαμβάνουν ειδικά προνόμια, αλλά ταυτόχρονα υποχρεούνται να παραμείνουν στην υπηρεσία τοποθέτησής τους για μία τουλάχιστον δεκαετία.
 
Οι υποψήφιοι πρέπει, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υποψηφιότητας, να κατέχουν τα τυπικά προσόντα του κλάδου, στον οποίο επιθυμούν να μεταταγούν. Οι μετατάξεις δύναται να διενεργηθούν σε κλάδο ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας, εφόσον ο υποψήφιος κατέχει τα απαραίτητα τυπικά προσόντα του κλάδου της ανώτερης κατηγορίας. Θα πραγματοποιηθούν σε υφιστάμενες κενές οργανικές θέσεις ή με ταυτόχρονη μεταφορά της θέσης, που κατέχει ο υπάλληλος στον φορέα προέλευσης.
 
Οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι καλούνται να υποβάλουν σχετική αίτηση μετάταξης από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.
 
Οι θέσεις που προσδοκάται να καλυφθούν με μετατάξεις στις υπηρεσίες της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ροδόπης είναι συνολικά 9. Πρόκειται συγκεκριμένα για: 1 θέση ΠΕ Αρχαιολόγων ειδικότητας Προϊστορικών-Κλασικών ή Βυζαντινών-Μεταβυζαντινών, 1ΠΕ Μηχανικών Ειδικότητας Αρχιτεκτόνων, 1 ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, 1 ΤΕ Πληροφορικής, 1 ΔΕ Τεχνικών Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, 1 ΥΕ Εργατών και 3 ΔΕ Ημερησίων Φυλάκων Αρχαιοτήτων. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.