896 θεσεις στο ΙΚΑ και 319 σε 25 φορεις «E» 29/9

Την προηγούμενη εβδομάδα έφυγε από το ΑΣΕΠ για το Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη για τις 1.215 μόνιμες θέσεις στο ΙΚΑ και σε 25 ακόμα φορείς και την επομένη αναμένεται να δημοσιευτεί.

Πρόκειται για προσλήψεις κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ που θα καλυφθούν με σειρά προτεραιότητας.

Εκτός από το ΙΚΑ όπου θα προσληφθούν 896 άτομα, οι υπόλοιποι φορείς που μοιράζονται τις υπόλοιπες 319 θέσεις είναι οι εξής: Υπουργείο Ανάπτυξης (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ), Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Κεντρική Υπηρεσία, Περιφερειακές Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών, Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς – Ιωαννίνων, Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης, Ταμείο Διοικήσεως και Διαχειρίσεως Πανεπιστημιακών Δασών, Αρεταίειο Νοσοκομείο, Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ιδρυμα (ΤΕΙ) Θεσσαλονίκης, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ιδρυμα (ΤΕΙ) Ιονίων Νήσων, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ιδρυμα (ΤΕΙ) Καβάλας, Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής [Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ), Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας (ΓΕΝΕ)], Υπουργείο Πολιτισμού – Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας, Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου, Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Γλυφάδας «Μάκης Λιούγκας», Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας, Εθνικό Κέντρο Λάρισας, Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου), Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών, Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και σε φορείς του [Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), (ΟΑΠ – ΔΕΗ)].

Για όλες τις ειδικότητες και σε όλες τις κατηγορίες εκπαίδευσης, εκτός από τους τίτλους σπουδών που απαιτούνται για την κάθε ειδικότητα, απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι η γνώση Η/Υ στα αντικείμενα:

α. επεξεργασίας κειμένων, β. υπολογιστικών φύλλων και γ. υπηρεσιών Διαδικτύου. Για αρκετές θέσεις απαιτείται γνώση μιας ξένης γλώσσας, καθώς επίσης εμπειρία, άδεια άσκησης επαγγέλματος για κάποιες άλλες.

Όσοι από τους ενδιαφερομένους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό και κατείχαν τίτλους σπουδών στους οποίους δεν αναγράφεται η κατεύθυνση ή ειδίκευση, όπως αυτή ζητείται από την προκήρυξη, θα πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό ή βεβαίωση του τμήματος που χορήγησε τον τίτλο σπουδών τους, που να αναφέρει ότι ο υποψήφιος παρακολούθησε τα μαθήματα του κύκλου σπουδών της κατεύθυνσης ή ειδίκευσης που ζητείται από την προκήρυξη.

Όσον αφορά τους ενδιαφερομένους για τις θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που κατέχουν οποιονδήποτε από τους τίτλους σχολικής μονάδας που προβλέπονται στην προκήρυξη ανά ειδικότητα και θέση με άδειες ή χωρίς άδειες, εφόσον είναι κάτοχοι της κατά περίπτωση απαιτούμενης άδειας οδήγησης αυτοκινήτου, μπορούν να επιδιώξουν με τον ίδιο κωδικό τίτλου, ο οποίος αντιστοιχεί στον τίτλο σπουδών που κατέχουν και με τον οποίο συμμετέχουν στη διαδικασία, και τις θέσεις ΔΕ Οδηγών της παρούσας προκήρυξης με κωδικούς 682, 684 και 687, για τις οποίες προβλέπονται στον α επικουρικό πίνακα οποιοσδήποτε απολυτήριος τίτλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συμπληρώνοντας όμως απαραιτήτως στη θέση του εντύπου της αίτησης «ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ» τον κωδικό που αντιστοιχεί στην άδεια οδήγησης αυτοκινήτου που κατέχουν και απαιτείται από την προκήρυξη.

Ειδικές κατηγορίες

Από τις 305 θέσεις ΠΕ, οι 59 θα καλυφθούν από πολυτέκνους (51 με εμπειρία, 8 χωρίς εμπειρία) και οι 34 από τριτέκνους (29 με εμπειρία, 5 χωρίς εμπειρία).

Από τις 92 θέσεις ΤΕ, οι 7 θα καλυφθούν από πολυτέκνους με εμπειρία και οι τρεις από τριτέκνους επίσης με εμπειρία.

Από τις 818 θέσεις ΔΕ, 177 θα καλυφθούν από πολυτέκνους (157 με εμπειρία, 20 χωρίς εμπειρία), 84 από τριτέκνους (73 με εμπειρία, 11 χωρίς εμπειρία).

Επτά θέσεις θα καλυφθούν από Πόντιους Παλιννοστούντες και ακόμη 7 από Παλιννοστούντες ομογενείς ν. 2790/2000.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.