877 προσληψεις απο το ΑΣΕΠ σε υπουργεια

Πολλά τα αιτήματα για μόνιμες θέσεις, με σειρά προτεραιότητας, από διάφορους φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα. Πρόκειται για 1.877 συνολικά θέσεις και 102 ειδικότητες σε όλη τη χώρα, όλων των κατηγοριών εκπαίδευσης, τις οποίες ήδη επεξεργάζεται το αρμόδιο τμήμα του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με τον κ. Βέη, όλα τα αιτήματα αυτών των φορέων θα συγκεντρωθούν σε δύο, ίσως και τρεις διαγωνισμούς, ως εξής: οι 1.776 θέσεις Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα μπουν σε μία προκήρυξη, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να προκηρυχθούν χωριστά για οικονομία χρόνου οι θέσεις Οικονομικού – Διοικητικού και τέλος οι 91 θέσεις ΥΕ θα προκηρυχθούν χωριστά με άλλο διαγωνισμό.

Αυτή η ενοποίηση των μικρών διαγωνισμών αναμένεται, από την ηγεσία του ΑΣΕΠ, να επιταχύνει τις διαδικασίες και να διευκολύνει τους υποψηφίους από την πολλαπλή υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών. Για την κατηγορία ΠΕ οι ειδικότητες 54 (οι 12 αφορούν ειδικότητες γιατρών), για την ΤΕ οι ειδικότητες είναι 24, για τη ΔΕ 32 και 3 για την ΥΕ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.