800 προσληψεις στην ΕΡΤ

Ο διαγωνισμός για τις καλλιτεχνικές ειδικότητες και τους δημοσιογράφους θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση προκήρυξης από την ίδια την ΕΡΤ και σύμφωνα με τις διατάξεις του Εσωτερικού Κανονισμού της. Υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για τους διοικητικούς και τεχνικούς υπαλλήλους με έκδοση προκήρυξης και σύμφωνα με τις νέες νομοθετικές αλλαγές στην πρόσληψη εποχικού προσωπικού ορισμένου χρόνου.

 

Η διάρκεια των συμβάσεων που θα υπογράψουν οι επιτυχόντες θα είναι από έξι μήνες έως έναν χρόνο.
Οι υποψήφιοι για τις θέσεις των καλλιτεχνικών επαγγελμάτων όπως μουσικοί, σκηνοθέτες, σκηνογράφοι, καμέραμαν, μοντέρ, κινηματογραφικές ειδικότητες θα πρέπει να διαθέτουν τους αντίστοιχους τίτλους σπουδών.
Επίσης στην επιλογή των υποψηφίων θα μετρήσει η εμπειρία. Μέχρι τώρα στην πρακτική της ΕΡΤ ήταν και η χρησιμοποίηση της συνέντευξης στη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει καμιά επίσημη τοποθέτηση για την εισαγωγή του κριτηρίου της συνέντευξης στην προκήρυξη.

 

Είναι γνωστό ότι ενώ η ΕΡΤ είναι δημόσια εταιρεία, με μία μόνο μετοχή ανήκουσα στο υπουργείο Οικονομικών, έχει εξαιρεθεί από τις διατάξεις του νόμου για τις ΔΕΚΟ (ν.3429/05).
Με τον νέο νόμο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο Τομέα το κριτήριο της συνέντευξης που είχε θεσπιστεί καταργήθηκε ως τρόπος βαθμολόγησης και επιλογής των υποψηφίων. Κυρίως δε το κριτήριο της προφορικής αξιολόγησης τύχαινε εφαρμογής μόνο για θέσεις μόνιμου προσωπικού. Ειδικότερα ο νέος νόμος 3812/09 ορίζει:

 

«Καταργούνται: Η διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 4 του ν.3320/05 με την οποία προστέθηκε στην παράγραφο 2 το άρθρου 18 του ν.2190/94 κριτήριο ‘’Ε. Συνέντευξη’’. Ειδικές διατάξεις που προβλέπουν τη συνέντευξη ως κριτήριο επιλογής ή πρόσληψης προσωπικού.
Κατ’ εξαίρεση διατηρούνται σε ισχύ διατάξεις που προβλέπουν τη συνέντευξη για την επιλογή Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού του άρθρου 103 παρ. 3 του Συντάγματος ή αντίστοιχου επιστημονικού προσωπικού των Ν.Π.Δ.Δ. που αναφέρεται στην παράγραφο 1 το άρθρου 14 του ν. 2190/94».

ΑΣΕΠ

Οι προσλήψεις διοικητικών και τεχνικών υπαλλήλων στην ΕΡΤ θα πραγματοποιηθούν με τις διατάξεις τις προβλεπόμενες από τον νόμο για το εποχικό προσωπικό. Συγκεκριμένα, τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ θα είναι ο τίτλος σπουδών, η εμπειρία, η εντοπιότητα, ο χρόνος ανεργίας, η ιδιότητα του πολυτέκνου-τριτέκνου, εάν υπάρχουν ανήλικα τέκνα, εάν ο υποψήφιος είναι γονέας ή τέκνο μονογονεϊκής οικογένειας. Επίσης υπάρχει ο περιορισμός ότι δεν θα πρέπει να έχει ο υποψήφιος σύμβαση που να υπερβαίνει την οκτάμηνη απασχόληση μέσα σε διάστημα 12μηνών.

Συμβασιούχοι

Είναι αξιοσημείωτο να αναφέρουμε ότι πρόσφατα στην ΕΡΤ έληξαν οι συμβάσεις 1.047 εργαζομένων ενώ το 2005 και το 2006 το ΑΣΕΠ έκρινε με βάση το Προεδρικό Διάταγμα 164/2004 ότι συντρέχουν λόγοι μονιμοποίησης 1.503 συμβασιούχων λόγω πολυετούς εργασίας. Το προαναφερόμενο διάστημα είχαν υποβληθεί προς την Ανεξάρτητη Αρχή επιλογής προσωπικού 1.800 αιτήσεις από εργαζόμενους της ΕΡΤ με αίτημα τη μονιμοποίηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.