8 εκατ. απο την Περιφερεια για την αναπτυξη της γεωθερμιας στην ΑΜΘ

Στόχος η ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων για την παραγωγή και διάθεση ενέργειας από γεωθερμία

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, η πρόσκληση υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο της δράσης «Ανάπτυξη βασικών υποδομών και εφαρμογών για την αξιοποίηση της γεωθερμίας σε αστικές, αγροτικές και βιομηχανικές περιοχές» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020».
 
Η συγκεκριμένη δράση, προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 8 εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδοτούμενου από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, θα ενισχύσει επενδυτικά σχέδια που περιλαμβάνουν παραγωγή και διάθεση ενέργειας από γεωθερμία. Η πρόσκληση απευθύνεται πρωτίστως σε Δήμους, Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) καθώς και σε άλλους φορείς που ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε υποδομές και εφαρμογές στον τομέα της γεωθερμίας.
 
«Με την υπογραφή της πρόσκλησης γίνεται ένα ακόμη βήμα, συμπληρωματικά με τη δράση για την ανάπτυξη του Δικτύου Φυσικού Αερίου, προς την επίτευξη του Στρατηγικού Στόχου της Περιφέρειας για την αξιοποίηση του ενδογενούς ενεργειακού της δυναμικού και την ανάδειξή της ως ενεργειακού κόμβου» αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η διοίκηση της περιφέρειας και συμπληρώνει πως «σε αυτό το πλαίσιο, η γεωθερμική ενέργεια αναδεικνύεται σε άξονα αιχμής καθώς η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι η πλουσιότερη σε επίπεδο χώρας με διαπιστωμένα γεωθερμικά πεδία, ενώ οι εκτιμήσεις για τις ενεργειακές δυνατότητες των γεωθερμικών πεδίων της περιοχής μας ξεπερνούν τα 200 MW».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.